Tuesday, October 25, 2011

nothing !!

Posted by bemymine at Tuesday, October 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam...


Arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! aku tak tahu nak percaya cakap siapa!!

ok.. sekian.. terima kasih!!

Friday, October 21, 2011

Apam Polkadot saya!!

Posted by bemymine at Friday, October 21, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam semua!!


Rasa lama sangat aku tak hapdet belog neh!! Bukan apa, tapi rasa macam BZ sangat.. Huh!! Bz amende, kat office bz dok main game plant vs zombie... Adeeeehhh!! kantoi..


Aku nak habaq kat korang bahawasanya aku dah berjaya buat apam polka dot neh..Bukan apa, aku nie setakat masak cekodok dengan lempeng boley la.. lau buat kuih nie kena fikir panjang.. Yeala, takut meletup pulak dapur mak aku tu kan... tak pasal2 abg bomba berbaris depan rumah..


Bila apam aku dah masak, aku pun melompat2 macam orang kena sawan, mak aku cakap 'berbungulan leh?? maknanya, gilerr ke?? yeala, bangga kot, buat kuih utntuk 1st time then kuih tu menjadi... pergghh memang bangga la, gaya macam menang grammy award je.. hahahahaha... sawan2..


Apam nie siap ada filling blueberry, ahakzzz dengan yakinnya mengadun dengan mixer yang aku beli semata2 nak buat apam neh!! kopak2.. tapi tak pe, puas hati...bila dah jadi, tuan hakim (abah) boleh cakap 'kak, macam kulit kura-kura je dot2 nye'.. hahahhaha.. abah2..


Malas nak story panjang2, korang tengok lah hasil nye.. agak2 boleh dapat tempahan ke tak eak??? Kalo nak buat tempahan, sila lah.. special price aku bagi!! siyessssssssssss!!!!!


Selamat menjamu mata!!









SMILE!!!!!!

Tadaaaaaa!!!! lihat hasilnya!! cantik kan.. siap ada smile ag.. 

Thursday, August 11, 2011

Kau jangan nak banyak komplen!!

Posted by bemymine at Thursday, August 11, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum..

Hari ini hari ke-11 kita berpuasa.. Ada sesiapa tak puasa?? Ermm.. Tepuk dada tanya iman yea kawan-kawan..


Hari ini 11/8/2011 aku dapat 3 bungkusan iaitu Contact Lens.. Yeeehuuuu.. Niat di hati nak pakai time raya nanti, tapi macam dah tak sabar je nak pakai time raya.. Huhu... Aku order 5 pairs lens.. Lain-lain pattern.. Huhu.. Cantikkk.. *sorry, gambar lens tak boleh upload, line internet sini lampi sangat2*...


Cerita nya, aku tolong la budak-budak office aku order lens, sebab aku order kan, so ape la salahnya kalau order sekali kan. iyea la. da aku order banyak kan, so ape salahnya aku amik order sekali.. Tiap-tiap hari tanya aku, bila lens nak dapat, bila lens nak dapat.. Ermmm. Aku jawab 'tunggu yea'.. Bayangkan, hari-hari tanya aku menda yang sama.. Boring okehh.. Tapi aku sabar je la kan.. Sebab lens aku pun tak dapat lagi..


Masa yang ditunggu sudah tiba, lens dah dapat.. Yehuuu.. Seronok okeh!!.. Tup-tup tang minah sekor nie dia ley komplen lak, 'weyhh, asal lens aku tak cantik weyhh, aku order wane grey, asal yang dapat wane hitam'.. Maakk aiikk, dalam hati aku jawab, 'ekau nie rabun warna ke pe?? kan tu warna grey, dah ko pilih design grey yang tak berapa terang, sape suruh weyhh'.. Alamakkkk bikin kecoh la..


Lepas tu dia tak puas hati lagi, mintak link online shop yang aku order tu, dia nak check sendiri.. Alamakk kau., mengelabah siyotttt.. Bukan harga lens tu RM250.00 pun, RM25.00 je kan.. Kau mengelabah macam harga lens kau tu ribu-riban kot.. Manusia3x..


Moral off this : lepas ni, aku tak nak dah ambil kan order untuk kau wahai minah cerewet.. Lebihhh la lu.. huh!!


Tuesday, August 2, 2011

Aku Rindu !!

Posted by bemymine at Tuesday, August 02, 2011
Reactions: 
3 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Ermmm.. Hari nie dah masuk ramadhan yang ke3.. Tapi so sad sebab aku tak bangun sahur.. Tido mati katanya.. Uwaaaa.. Tapi tak apalah, yang penting sebelum tido aku dah baca niat.. Boleh tahan ke sampai petang nehhhhh!! Harap-harap boleh la.. Aku kan kuat!!!


Duduk dekat bandar metropolitan nie, *metro la sangat, harian metro adalah* aku terlalu rindukan zaman-zaman berbuka puasa dengan family. My family dekat BP, aku dekat KL.. Walaupun tak jauh, setakat naik bas Tranasional tu 3 4 jam dah sampai dah kampung halaman aku. Tapi sebab kekangan kerja, aku terpaksa lupakan niat murni aku tu. Mak dah pesan awal-awal "kak, nanti balik bila dah nak raya je k. Save sikit wet tu".. Opss!! ok mak!!


Aku rindu sangat dekat myfamily, paling rindu bila mak masak ketam masak lemak cili api.. the best ever!! Rindu nak buka puasa bersama-sama.. Rindu nak keliling makanan ramai-ramai. Rindu nak bergurau-gurau, bergosip-gosip. Rindu dengan segala-galanya.. Paling rindu bila dengar mak membebel. Abah?? jenis diam je. Atau lebih tepat lagi, abah tengok kan je perangai anak-anak macam mana, if dah tersasar jauh.. Haaaaaa!! amik kau, bila abah mengamuk!! nauzubillah!!! so i have behave myself.. i have!!


Rindu nak pergi bazar ramadhan, nak beli makanan banyak-banyak then makan sama-sama dekat kedai mamak, tak mamak pun boleh gak.. hahaha.. Rindu nak bukak puasa dengna mybest friends. Tapi dia ....... Just forget it!!!


Paling rindu di antara rindu-rindu yang ada, *selain dari rindu myfamily* adalah berbuka puasa dengan myBF, the one and only.. Iskandar Kairi.. Order makanan tak hengat dunia, tapi nasib baik habis. Almaklum lah, puasa.. So semua makanan nampak sedap dan memberangsangkan je kan.. nafsu!! nafsu!!!


So, pendek tak kata, panjang pun tak.. aku rindu saat-saat aku dekat kampung.. Tapi sabar lah, sebab aku tengah planning nak stay dekat kampung.. Insyaallah.. Planning nak cari kerja dekat sana.. So dekat dengan myfamily, dekat dengan myBF.. Rindu woooo jauh-jauh nie..


Senang kata, AKU RINDU SEMUA!!!

Monday, August 1, 2011

Aku seorang pembazir !!

Posted by bemymine at Monday, August 01, 2011
Reactions: 
1 comments Links to this post
Assalamualaikum sayang-sayang kecik,,

Teramatlah lama kecik tidak menghapdet laman sesawang ni (sawang lah sangat), bukan apa, tapi sebab kecik pindah office, internet connection problem, PC jammed, dan bermacam-macam masalah lagi lah yang timbul.. Tak apa, sekarang kecik dah boleh online kan tapi kena la curi-curi.. ahahah.. Biasalah, pekerja berDDKC lah katakan.. *DDKC lah sangat kau kecik*..  Tapi apalah sangat, setakat bos kecik tu, kalau tak bagi kecik online, sekali jentik je terus melambung ke Bangladesh.. Terror tak?? Koya je lebih ok!!


By The Way, untuk permulaan bicara kecik nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN.. Alhamdulillah, setakat 2 hari berpuasa iman kuat lagi even mata dok menjeling-jeling dekat gambar makanan.. hahaha.. parah2..

Kamu, mereka dan awak pernah tak mengalami masalah kewangan? tentu nya ada bukan..  Sama dengan lah dengan kecik. Tapi alhamdulillah, gaji bulan nie kecik dapat lebih dari biasa. Tak ada lah banyak, tapi boleh lah untuk bershopping baju-baju raya.. Opsss, jangan ingat kecik buat MLM yea. Tak ada sangkut paut pun..

Ringgit Malaysia, duit, wang atau money dalam bahasa omputih nye.. haha.. Boleh membuatkan kita lupa daratan atau lautan.. Kita alpha dengan simbol wang itu sendiri, apetah lagi bila hasil yang kita dapat itu lebih dari biasa atau pun sudah tiba rezeki kita untuk dapat hasil yang sedemikian..

Dan apabila kita sudah dapat duit yang kita idamkan, haaaa apa yang jadi?? Aku adalah contoh nya..

Pertama : 'aku akan usha kedai-kedai yang menjual pakaian, kasut, handbag dan terus membeli tanpa rasa was-was'. hahaha

Kedua : 'oleh sebab aku ada seorang yang bermata empat, maka dengan tanpa segan silu nya aku akan membeli contact lens dengan sesuka hati aku je, sometimes 3 -5 pairs per month'..

Ketiga : ' aku akan mula membazir, beli makan ikut suka perut aku jer, padahal makan cuma 2 3 suap je!!' marahlah aku..!!!

Keempat : 'oleh sebab sekarang nie zaman membeli secara online, so aku dengan rasa tamaknya mula membeli baju-baju yang tak tentu hala.. hahaha.. Ada beberapa pasang baju aku cuma pakai sekali sahaja, lepas tu letak tepi..


Sudahlah, cukup lah aku mengutuk diri aku sendiri.. Dan apa yang aku fikirkan masa mengunakan wang secara sesukahati , aku fikir 'sukahati aku lah, duit aku, aku kerja untuk dapatkan duit dan inilah masanya untuk aku gunakan duit aku'.. AKU SEORANG PEMBAZIR KAN!!!


Tapi, alhamdulillah aku berikrar untuk mula saving my money ke arah yang lebih jitu.. Cheewaahh!!! Sebab sekarang ni adalah masa untuk aku clearance stock aku punya almari, dan aku dah pun mula pos banyak helai baju-baju dekat kampung *sure kena bebel dengan mak*..


P/s : Ingatlah, bila kita banyak duit ingat lah time kita susah, dan bila kita susah, berusahalah untuk dapatkan duit dengan banyaknya then pass kat aku sikit ya!! kita fren-fren kan..

Monday, May 23, 2011

DNA BA ALIF BA YA??? Cancelll!!!

Posted by bemymine at Monday, May 23, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum,

Lama bebenor cheq tak menghapdet dairi kesayangan cik kecik nie kan.. Terasa rindu pulak!

Mungkin cik kecik ni agak ketinggalan zaman, tapi tak lama sangat macam zaman batu, zaman cawat besi. errkk! ada ke? Bantai je la.. Kenapa cik kecik cakap macam nie. If korang tengok tajuk entry cik kecik kali ni yang panjang yaaaaa amat pun mesti korang dah tau kan pasal apa.

Ya!!! pasal SECRET RESEPI punya cake la..Hampeehhh!!!! Kenapa??? ce cite cecite!! OMG, virus HKLBR menular. hahha.. (pe aku membebel neh?)..

Sedang elok cik kecik berangan-angan nak makan tiramisu cake dari RESEPI RAHSIA nie, tetiba pulak this morning dapat tau ada DNA BA ALIF BA YA dalam cake-cake tu semua! Perghhh!!! Menakutkan tapi cer buat dalam keadaan gedix nie ok! SOOO SCARYYYYY!!

Cik kecik tak nak ulas banyak-banyak, later korang baca la dalam link yang akan cik kecik kongsikan bersama ya!! Cuma apa yang cik kecik nak cakap 'tepuk dada tanya iman'.

Ini link yang cik kecik nak kongsikan : DNA BABI!

**tak pasal-pasal dairi cik kecik kena samak**


Renung-renungkan dan selamat beramal ya..


P/s : Cancel tiramisu cake bila dating nanti, ganti dengan cake pisang je lah! PONNN SEDAPPP!!!

Monday, April 25, 2011

jangan cakap KAU kenal insan yang bernama KECIK !

Posted by bemymine at Monday, April 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Selamat pagi wahai penduduk Malaysia dan serantau asia..

Assalamualaikum..


Pergghh.. kemain panjang kan tajuk entry haku kali ni. tak kisah la. dah itu yang terlintas dekat medula oblongata haku.. ape itu medula oblongata? entah, burger oblong dekat rumah haku tu haku tau la.. hahaha...


Yea.. memang tak ada seorang dekat dunia ni tahu siapa insan yang bernama KECIK nie sebenanrnya. dan kadang-kadang haku pun tak tahu haku nie siapa. Amnesia. dan kadang-kadang juga haku tak tahu apa yang haku nak kat dunia nie. apa kena dengan hhaku nie. kadang-kadang juga haku terasa bagai diawangan-awangan. feel so free in the air.


Ada seseorang tu cakap bahawasanya dia mengenali haku luar dan dalam. EXCUSE ME!!! u never never ever know siapa haku kerana haku pun tak kenal siapa haku. dan haku tahu hanya my lovely mum dan daddy kenal haku siapa. dan ALLAH S.W.T.


Dan kalau kau kenal haku, patut ke kau cakap haku pergi clubbing? FINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! mungkin ko tengok haku nie on off pakai tudung so terus ko nak judge haku nie keluar masuk clubbing ke?? waterpark! watermelon! hot spring water!..


Sorry okeh, even haku nie on off pakai tudung. tapi haku tak pernah pun jejak kaki kat tempat-tempat macam tu. dan even kawan-kawan haku ramia yang pergi tempat macam tu. so aku peduli hapeee. aku hanya kawan dieorang dan haku tak ada HAKKKK nak larang apa yang dieorang nak buat okeh dan macam tu jugak engkau okeh! *hambik kau, takde noktah*.


Kalau kau kenal haku luar dalam, kau tahu ke apa yang haku nak sekarang nie, kau tahu apa yang haku rasa sekarang nie? memang kompom kau tak tahu!! kau tak tahu nie, tak pe nie haku bagitahu. AKU NAK MAKAN COKLAT MOIST.. LOL!



So jangan sesekali kau cakap kau kenal haku luar dalam okeh!! i warn u..



p/s : continue luahan hati bersambung sebentar lagi!

Wednesday, April 13, 2011

Come join me shopping at RENNES CLOSET ! Berbaloi-baloi..

Posted by bemymine at Wednesday, April 13, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hyeee all,



Sekarang, cuma click dekat mana mana gambar yang korang suka, bagi code number, minta owner punya bank no, then bank in duit then besok korang dah boleh dapat barang yang korang suka. So easy kan.. Macam iklan rambut rebonding tu, 'guna jari pun boleh' , tapi for online korang cuma click click click je. Segalanya dihujung jari anda kan kan kan..


Terlalu banyak sekarang online shoppe kat dalam alam maya neh. Facebook, My space, Website korang cuma pilih je. Tapi aku lagi prefer shopping at Rennes Closet sebab all the item fresh. Dats means, all item fresh from supplier.. Aku tak nak membebel lagi, now korang just tengok je pic pic yang korang suka dekat FB RENNES CLOSET or WEB SITE dia okeh!!


Aku suka shopping dekat Rennes sebab, aku boleh ambil terus dari rumah dia. *discount*. Then dia boleh share mana satu baju yang suitable dengan body korang. Alah, sekarang kan banyak inner & legging. For muslim, korang boleh mix & match kan. Macam aku selalu buat. Korang pakai lah dengan inner @ leggings.
So, korang tetap boleh berfesyen kan.


So, lets check out all the picture ya.. :-))


i love this clothes. i want KIV this. Can mix & match with inner & leggings.



Nice right??

This one also..






really2 nice..



Nice right.. so if u all want buy all this item just click at this only Rennes Closet.. i really2  love it..



P/s : still counting, berapa banyak baju yang aku dah beli dekat online shoppe beliau..


Tuesday, April 12, 2011

Bukan tangga timpa aku tapi aku yang timpa tangga !

Posted by bemymine at Tuesday, April 12, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post

Assalamualaikum....



Kehadapan hadirin dan hadirat sekalian alam. Ada gaya penceramah tak? ada tak ada tak!! Kompom ada. Makin sesat ada lah orang orang yang pergi ceramah aku nanti, terus kesedaran sivik tak ada yang ada kesedaran fizik. LOL!



Hari ini, 13th APRIL 2011 bad day untuk seorang insan chomel bernama kecik. *pannnnnggg sikit okeh, perasan tk habih habih..  Suka hati limpa hempedu haku la kan.. Nak tau tak kenapa?? Aku jatuh tangga weyyhhhh!!. Nak kata aku pakai high heel haku yang 4inch tu memang tak la, haku pakai sandal yang tak sampai half inch je okeh!!



Ceritanya : Pada suatu pagi dimana haku datang lambat *kantoi*. Sedang aku naik tangga dimana office aku kat tingkat 3 so aku dengan gaya model (model slipar) pun naik lah tangga dengan jayanya, TAPIIIIII yang sedihnya tak sampai separuh anak tangga, entah macam mana aku boleh terMISS 1 anak tangga yang boleh buat aku nyaris nyaris terKISS tangga itu. Ouuuucchhh! Sakit siyotttt.. Lutut kena batu.. Maaaaaakkk kutut kakak sakit. *Dah sakit baru nak ingat mak kau*



Buah langsat kau tangga. It's human being, if dah tau salah sendiri mesti nak salahkan orang lain macam aku salah sendiri tapi aku salahkan tangga. Yeaaaa!! memang salah tangga, sape suruh buat kau jatuh.. Kenapa tangga tu tak kat tempat lain?? kenapa kenapa kenapa??  wahahahah!! kejam kau kecik!!



Disebabkan aku terJATUH tangga pagi tadi, separuh MILO O AIS aku tumpah, nasib baik tak kena dengan bihun goreng aku. Kalau tak, kompom aku pecahkan tangga tu then letak tempat lain. LOL!! Pastu aku nak naik office aku lalu ne?? Panjat tangga ikut belakang office? HUH! tangga lagi..



Habis lutut aku lebam, jalan pun dah macam Hantu Cik Melah Pergi Office dah tau tak.. Terasa
seluruh urat saraf aku rabak. Ececeh... Jatuh sikit, sakit dah macam kena langgar trelar 16 tayar. Waaahh kemain.. Siyes sakit okeh!! Kalau mintak MC agak agak lepas tak weyhh!!..



~ Nak buat kerja lah weii, kerja kena buat. Ceh! Wayang jerk~


P/s : Berhati hati di jalan raya, ingatlah aku sentiasa okeh!!!

P/s : Thanks to my love friend Faeza coz suka blog aku yang tah hapa hapa neh!!


Pengertian SAHABAT pada insan yang bergelar KECIK !!

Posted by bemymine at Tuesday, April 12, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post

Assalamualaikum..



SAHABAT.. Apakah erti sebenar sahabat atau dalam bahasa omputih nye BFF (Best Friend Forever).. If korang nak cari dalam kamus dewan pun ley. Cari dekat chapter ke10 muka surat 201.. hahaha!! aku tipu aku tipu.. Untuk bergelar sahabat, kita mesti cantik / hansem / kaya / duit ber kepok-kepok dalam poket suar / pakai perfume mahal-mahal acteli no no no yang penting hati mau bersih. Kalau hati serupa itu longkang, kamu kamu kamu dan kamu tidak layak sama sekali menjadi BFF okeh!! Amaran keras oleh persatuan persahabatan sedunia.. LOL!

Memang susah untuk kita dapat seorang sahabat yang betul memahami, mengambil berat, supportive, berkongsi kegembiraan, kesusahan serta kedukaan. Lebih senang jika aku panggil sahabat sejati...

Ada beberapa jenis sahabat yang hanya tahu erti kegembiraan bersama, tapi kesedihan? nope! entah hilang kemana.. Ada juga jenis sahabat yang hanya mahu berkongsi kesedihan bersama-sama tapi pabila sidah gembira zzuuppp hilang tanpa jejak. Jejak kasihan pun tak boleh nak trace dah! Hilang entah kemana. Tapi yang paling menyedihkan bila ada sahabat yang tikam belakang, bukan bunuh-bunuh tu ok tapi jenis mulut tak de insurans. Meh aku belikan insurans, nak prudential, am insurans, takaful, cakap je kat aku. Aku suggest tapi ko yang bayar.

Sahabat adalah tempat untuk kita meluahkan segala jenis masalah even masalah kucing beranak kembar pun nak bagitahu, masalah kuku patah pun nak mengadu dekat BFF, apetah lagi masalah dengan BF/GF masing. Time meluahkan masalah itu lah terkeluarnya cerita cerita yang pelik bin ajaib. Dan time ini jugalah drama air mata mula terjadi.. Habis berkotak kotak tisu premier dijadikan pengelap cendoii.. hahahah!!

Peranan sahabat juga tersangat lah penting dimana perlu menjaga segala hal peribadi BFF mereka. it's like PA tak bergaji la. Keep all secret about ur fren. Kenapa? kerana kita lebih selesa mencerita kan peribadi kepada BFF kita kan. Even tak semua hal peribadi kita ceritakan tapi little bit pun ada juga kan. Tolong lah berkata 'YA'.. Paksaan okeh!! TETAPI jika sahabat itu bermulut bocor? longkang? dats menas korang dah pilih salah BFF. So sad kan kalau kita dapat sahabat macam tu? YUP, really really sad..

**Kemain panjang aku membebel pasal SAHABAT**


Sahabat juga memainkan peranan penting dalam kehidupan kita kerana jika kita tersalah pilih sahabat jalan hidup kita akan terpesong tapi tak bermakna, jika berlaku apa-apa ianya disebabkan oleh sahabat kita seratus peratus tapi ianya atas diri kita juga. Kalau dah nampak kawan kita terjun bangunan, takkan kita nak ikut. Betul tak?? Semuanya terletak atas diri kita.

Alhamdulillah, dah macam macam kawan yang aku jumpa. Dan dah macam macam perangai yang aku hadapi. Pokok pangkal nye, kita kena BERHATI HATI MEMILIH kawan ya...

Oklah, jumpa next entry okeh



P/s : thanks to doc intan yang dah komen my blog.. komen yang membina.. thanks alot my friend dr.intan


Sunday, April 10, 2011

Ku gila templet !

Posted by bemymine at Sunday, April 10, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Entry ke2 pada hari ini. Macam takde koje je kan haku neh. Padahal kemain banyak keje yang aku pending. Almaklum lah, hati tiada di tempat koje, so jadi macam nie la.. delay delay & delay.. HUH!!..

Pe haku wat dari pagi adalah aku mencati templet untuk blog aku. Tak habis2 dengan templet kan. So, whos care??? suka hati lah kan.. So uolls akan selalu nampak templet haku bertukar tukar macam biskut!! now aku tengah study macam ne nak wat header haku sendiri.. Usaha tangga rumah haku. So if kita tak belajar, macam ne nak tau kan kan kan.. Punya lah banyak tutorial kat MR.GOOGLE uolls pilih je la ek..

Mata haku da stim stim ayam je nie. mahu guringan tahulah?? apekah itu? korang pergi lah tanya kat member member tau dialek BANJAR!..

*bila tidur kadang kadang ingat kerja, tapi bila kerja selalu rindu kat blanket~!! LOL!




new of me !

Posted by bemymine at Sunday, April 10, 2011
Reactions: 
2 comments Links to this post
Selamat pagi malaysia..

Lama bebenor aku tak hapdet blog kan.. This is new entry for april.. BTW, aku dah potong rambot!!! Tu pun nak kecoh kan. So ada aku kisah ke?? Suka hati, limpa, hempedu aku la..

Dah terlalu lama aku berambut panjang, so dah tiba masanya aku decide nak wat new coming of kecik. Later aku upload pic terbaru aku okeh!! Not bad gak lau rambot pendek kan.. Perasaan perasan kian terserlah.. haha.. pape je lah!

korang tgk je la k rambot baru aku.. before & after.. aku tak sempat nak edit ok!! so, ini original pic aku..

*BEFORE*

*AFTER*

Gelaklah korang.. yg after tu before aku wat teknik 'guna jari pun boleh'.. haha, so aku panggil rambut cendawan butang.. LOL!!..


P/s :: Jangan nak berlagak sombong dgn aku k. i warn u!

Thursday, March 31, 2011

Mereka buat aku rahang aku jatuh nam belas kali !

Posted by bemymine at Thursday, March 31, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Holaaa holaaaa hollllllaaaa!!!!

Apekah? Mengapakah? Siapakah?? Segalanya akan terjawab selepas ini. Waaahh da macam edisi siasat yg dah habis edisi je kan.. Kah kah kah kah.. Paaanngggg aku skali k!..

Apekah? Mengapakah? Siapakah yang boleh membuat rahang aku jatuh nam belas kali *seperti tajuk diatas, saja nak ulang*.. Jawapan nye.. Jeng jeng jeng...

Asal aku asik dok ulang ulang je nie ek?? huahuahua.. saje je sebab aku tak de idea nak tulis kata alu aluan dan palu paluan.. hohoh!

Sebenarnya, aku nak tulis pasal hero & heroin aku neh ha... Siapa? si Horatio, si Max, si  Alex.. hoho! Siapa dieorang neh. Dieorang la hero untuk cerita CSI MIAMI, CSI NY & HAWAII FIVE O. Korang tengok tak? jangan tipu la cakap tak tengok. Sure tengok kan..

Sebab dieorang nie lah yang buat masa makan aku jadi 1 jam baru nak siap. Punya la fokus point kat TV, sampai member dah tambah nasi 3 4 kali, aku masih dengan nasi yang sama, kuantiti yang lebih kurang sama.. Teruk kan..

Dan sebab dieorang nie lah, aku sanggup siaran ulangan cerita dieorang berkali kali. Sampai kakak aku cakap "kan ko dah tengok cerita nie semalam?". Aku lak hanya senyum tak perlu kata apa apa.. wahahaa..

Antara Sebab sebab aku suka tengok dieorang adalah ::



  • CSI NY -Sebab MaC! Dia cool gilerrrrrr okeh.. 



  • CSI MIAMI -Sebab HORATIO!! hhahaha.. gatai kan aku.. bukan pe, aku skua tengok time die nak pakai shades.. Kacak weyyhh even dah baya baya bapak haku dah.. tak pe lah, bukan nak kawen dgn dia pun. minat je.. hhahhaa.. Kemain gatai ko kecikkkk...

  • HAWAII FICE O -Perrggghhh...Minat tersangat sangat okeh! lagi lagi dekat alex.. hahaha.. body ketoi ketoi tu.. rasa selamat je lau jalan dgn die *berangan jap*. hahahaah.. Dulu ada versi lama aku tak berapa minat sebab ala ala 60an.. Now versi baru dan aku sangat sangat suka okeh!! Alex tu aku punyerr k, jangan ameekk!!


  • COVERT AFFAIR - Best sebab juru teknik dia buta & jadi CSI.. hebat okeh!

  • BLUE BLOODS - the whole family jadi polis okeh! anak perempuan lak jadi lawyer.. dari atokkkk sampai la ke cucu.. syokkkk ooo tengok.. rasa nak jadi polis tapi semalam ukur tinggi resultnye haaaaampeeeh! cancel..

Moral of the story :: Even aku tak layak jadi sebahagian daripada mereka, aku berangan pun tak hape kan kan kan.. bang bang bang.. tembak guna pistol air pun jadilah.. whahahaa..

P/s :: kena update cepat cepat sebab BIG BOS da nak sampai. Adioss amigosss..


Tuesday, March 29, 2011

Teksi Owh Teksi !

Posted by bemymine at Tuesday, March 29, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Yeehhuuu. Salam 1 malaysia..

Pape je lah kan coz aku sedang mimpi ada orang yg dok baca aku punye entry neh ha. Tak salah berangan kan, FOC kan.. Hohoho..


BTW, seperti sedia maklum aku tiap-tiap hari pergi kerja naik teksi kan. Maklumlah, MISKIN ok takde kereta. Ada aku kisah ke? Kalau aku tak de, teksi teksi tu semua tak de kerja ok! bongkak giler kan aku. LOL!


Sebenarnye, aku nak story sikit sal uncle uncle teksi nie, ada gak pompuan, nak aku panggil makkel ke?? LOL!! *sila lempang aku dgn jarak 500meter ok!*


Apa yang aku dapati *da macam pengulas sukan jerk* Errrk.. Sambung sambung, Apa yang aku dapati uncle uncle teksi nie adalah seorang pemandu yang sangat sangat baguih. Baguih? Apekah? BAGUS la.. Kenapa? Salah satu dari nam ploh sebabnye adalah,"SAMPAI CEPAT KAT OFFICE" walaupun time uncle uncle nie bawak teksi puas aku berzikir dalam kereta, segala jenis doa aku baca, doa makan, doa tengok cermin, doa lintas jalan. Errk ada ke? Pape je la..


Sebenarnye, aku cuma nak bagi tahu pasal pagi tadi je. Sebab entry sal teksi nie aku da buat rasa nye. Lupa lak, maklum lah banyak makan semut itam masak lemak cili boh! ERKK!!


Apakah kejadian itu?? Jeng jeng jeng jeng. PAKCIK TU TERTIDO OK! huh!! Kejadian di trafic light kat area kepong. Dok aku layan pemandangan kat kepong tetiba ada lak yang hon. PoooooNNn pooonnNNnn.. Terkujat aku, ingat kan apa. Rupanye, lampu dah lama hijau dan teksi aku tak jalan jalan lagi. Dan uncle teksi aku tu, ley sedap tido. nasib baik tak berbunyi k.. HUH!

Kesian gak kat uncle tu, dari hasil kajian aku *siap kajian* umur uncle tu dalam 70+ kot. Mungkin uncle tu tak cukup tidur agaknya. Mencari rezeki untuk sesuap nasi. Waahh!! dah macam rancangan BERSAMAMU ok!.. Tetiba uncle tu cakap "sulah talak tahan woo, mau balik tido lepas ini". Kami pun cakap 'yea la uncle, u balik tidur lepas ini tau'. Concern gilerr kan.. Bukan apa, kesian ok!.. Bila dah sampai office, kami siap wat pesanan pihak penaja lagi, kami cakap 'uncle, bawak teksi elok elok tau, balik terus tidur!' . Baik kan kami.. I know la..



Sekadar hiasan






Apa apa pun, jika tiada teksi maka aku tak boleh pergi kerja even ada bas sebab aku tak berapa nak reti naik bak kat KL nie, coz bnyk sangat no U41 la, U22 la, UPM la, Erkk.. heheh!! Senang cakap, Tanpa mereka saya tidak disini!


Saturday, March 26, 2011

Berbicara pada bintang !

Posted by bemymine at Saturday, March 26, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam & selamat malam semua..




Kan best kat kalo bumbung bilik aku boleh nampak awan. Hohoh.. Boleh kot tapi aku kena la tidur kat rooftop kan.. nak sangat kan.. Tak da lah, maksud aku seronok kan kalo sebelum tidur, kita tengok tengok dulu bintang bintang yang bercahaya di langit.


Kadang kadang bila aku tengok bintang aku rasa macam sumthing yang aku nak luahkan rasa terluah. Andai kata kita dapat luahkan pada bintang, luahkan apa yang terpendam dalam hati kita, rasa rasanya 24jam pun cukup kan..

Apakah benda yang kita ingin luahkan pada bintang yea? Adakah mengenai Hati, cinta, marah, dendam,  ataupun pasal mak ton sebelah rumah selalu tumbuk sambal belacan kuat kuat? LOL! Jika aku, aku hanya luahkan "kenapa aku susah mahu tersenyum melalui hati?", "kenapa aku masih sayang / ingat dekat engkau even macam macam kau buat kat aku"??, " kenapa la kat dunia nie ada manusia yang talam bermuka2, mcm depan orang ko nampak baik sangat, tapi belakang?"


Tolong jawab untuk aku boleh x??

Wednesday, March 23, 2011

NazMya Bakery ~ Sheedap okeh !

Posted by bemymine at Wednesday, March 23, 2011
Reactions: 
4 comments Links to this post
Salam to all my darling. Konon konon ada orang baca blog aku la.. Perasaan.. Watever lah!


 
Lotih den, sebab aku rini mengoperate blog aku? Chanteeek tak? If not, sila lah cakap chantteeeek ok sebab aku da kehabisan idea dah nak operate macam ne dah. Biar lah aku kembang dengan bangga nya. Neway, thanks to Cik aQma sebab tunjur ajar ku sifu! wah demam mentor ke hape neh? sobab dia bersabar mengajar haku pasal nak edit edit segala bagai nie even thru FB je.. yealah, segala nya dihujung jari kan.. Nak jumpe kemain jauh, even ku rindu die.. **segala memory masa PLKN menjelma**. Kemain skema ayat aku kan..


Pape pun, sebenarnya entry aku kali nie pasal NAZMYA BAKERY. Sape tu? Majistret kah? Pemain bonggo (betol ke ejaan aku neh?), pemain batu seremban peringkat antabangsa kah? kah kah kah.. Owner kepada NAZMYA BAKERY neh adalah Sepupu saya  . Umor die if i'm not mistaken la, 22 / 23.. Hohohoh.. Sorry babe aku tadi makan semut api masak lemak, sebab tu lupa. BTW, Dia dah bertunang, so jangan nak gegatal ngan dia ok! i'm warning u..


Pape pun, nie aku nak story morry sket la sal die. Now dia ada buka bisnes kecil kecilan. Apekah bisness itu? Yeahhh!! dia buat CAKE! dan haku jeles, huh! jeles secara terang terangan adalah sah di sisi undang undang ok. Sebab hape haku jelesssh, sebab haku tak reti ok nak bake bake nie. Kang bila aku bake kang, aku takut aku yang hangus lagi hangit! LOL!!


Sekecil kecil bisness dia pun, alhamdulillah dia akan mendapat tempahan cupcakes sebanyak 2000pcs bulan 5/6 neh untuk wedding. aku nak tolong! nak tolong! nak tolong!, tolong makan je la tapi.. wahahaha.. Macam macam okeh, ada moist choc, cupcakes, tart (macam macam jenis ada), dan macam macam lagi lah *acteli aku lupa nama kek tu* kah kah kah.. Hampehh tau meya cousin ko neh!..Pape pun, dari hasil testimoni pemakan pemakan kek si meya neh, semua nya memberangsangkan. If not, tak de lah sampai dia cakap " nak tengok kek pun da mabuk" LOL! buat kek pun sampai mabuk ke? haku ingat pregnant je ley mabuk mabuk neh.


If korang berminat nak tempah, boleh bagi tahu aku atau direct kat dia ok! dia beroperasi di KOTA TINGGI, if area KL tu kena arrange dulu la ok! Harga nanti aku bagitahu kat gambar yea. Sabar.. Kap ba ra kap alif ta nun! hahaha.. macam tak ada kena mengena je kan. papelah!


Mempersembahkan NAZMYA BAKERY **ada lagu lagu sikit okeh**






Cake choc moist - harga RM18++ ikut KG..

Ini detail dia ok!..

harga dalam rm2.00 -rm2.80.
if i'm not mistaken.




Contoh tart yang belum siap nak filling ag!


P/s :: Please enjoy the show! lalalalla~~~

Tuesday, March 22, 2011

aku nak! aku nak! aku nak!

Posted by bemymine at Tuesday, March 22, 2011
Reactions: 
2 comments Links to this post
Haaaliiluuyaaa!! Salam..

Hye hye reader *bajet ada la konon yang baca blog aku yang tah hapa hapa neh*.

Nows a day, hati aku memberontak, lost control, & sedikit berkecamuk *hambik kau ayat tak hingat!*

Siyes ok! Aku rasa macam aku mesti dapat kan that thing, if not hidup macam tak tentu arah je. Macam ada yang hilang je tau. *pelempang sket haku neh*

Apekah itu? Mende apekah yang membuat jiwa aku bergelora selain daripada aku bertentang mata dengan my pumkins? LOL! Jawapan nye adalah ini ::

1) Nikon DSLR atau Digital Single-lens reflex! Mende nie boleh wat aku giler 10 minit ok!! aku tengok dak dak yang pakai mende nie nampak kerek je k. Betul. KEBANGGAAN tu akan terserlah kalau DSLR nie tersangkut kat leher. Mengalahkan korang pakai RANTAI EMAS ok. Ada 1 ari tu, aku ternampak sorang mamat nie makan kat mamak pun siap gantung DSLR kat leher. pergi mamak pun bawak DSLR ke?? hohoho.. Aku lak kecik besar je tengok orang orang yang ada mende neh taw x! haku jeles ok!! sangat sangat. Tapi pe ley buat belum rezeki aku lagi. tapi insyaallh ada rezeki aku nak angkat 1 DSLR . tak kisah la pape model pun janji dapat redakan kempunan aku neh! wah kempunan bagai, macam ibu ibu mengandung lak kan. Huh! Uwaaaaa.. Aku nak DSLR weyhh! korang bagi kat aku ea, 24/12 besday aku, so ada masa lagi korang kumpul duit untuk bagi hadiah ni kat aku. ok ok ok ! aku tunggu dengan harapan yang menggunung setinggi gunung berapi. LOL!..



Mende nie yang buat aku berangan nak jadi model k.. Walaupun aku dot dot dot..


2). Braces. Korang tau kan mende pe braces nie. Ala yang besi kat gigi tu.. Wah! Ko nak jadi BETTY LA FEA ke kecik? huhu! Soklan kejam ok lau ko tanya kat aku mcm nie.. Takde lah, aku pakai sebab nak mencantikkan Gigi aku la.. Wat pe nak malu kan pakai besi kat gigi. Besi harga riban riban ok. Ada yang cakap kat aku, pakai braces ni sakit. Tapi biasa la BEAUTY IS PAIN. Tapi tak salah kan kalau kita nak nampak chantekkk!!




P/s :: My pumkin cakap "jangan membazir ayg!"..

Wednesday, March 16, 2011

Saya budak baru belajar !

Posted by bemymine at Wednesday, March 16, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum W.B.T

Kemain kan minggu ni aku tiap tiap hari buat entry baru. Bukan apa, aku rasa macam dah tak ada hati nak keje dah! LOL! siyes memang dah bosan ok! Keje sebagai marketing ni bukan senang, kena berjiwa kental tahu tak! kenapa? Opkos, sebab kita kena serve customer yang bermacam macam ragam. Tapi kalau customer yang baik, memang best entertain dieorang. Seronok je rasa nye!

Sebenarnya entry aku ni bukan pasal job aku kat office ni tapi lebih menjurus kepada 'Saya budak baru belajar buat blog'. Yes!! Sebenarnya dari tahun lepas lagi 'niezazainal.blogpspot.com' ni beranak. huh!

Mula mula tulis, macam macam kutukan aku dapat. Ada yang cakap 'tak best ok blog ko!'. Dalam hati cakap, 'ada aku kisah'. Cakap dalam hati je la k, tak nak cakap depan depan sebab aku nie kena menjaga hati orang. Ok! aku buat blog nie pun suka suka je.Cita cita nak jadi penulis ok! Tapi aku amat lemah dalam bahasa. Seriyes ok!! result SPM aku pun aku malu nak show kat anak cicit cucut aku nanti.. kah kah kah!

Bila aku bosan kat office, aku mula lah jadi silent reader kat blog blog yang aku rasa gaya penulisan dieorang lebih sempoi, outspoken, & best. Blog blog mereka cantik dengan header header yang lawa, templet yang cantik. & follower yang dah macam penyokong parti parti kat malaysia neh.

Tetiba aku rasa, best jugak kan menulis dekat blog nie since aku memang tak ada diary. Aku bukan aweks aweks yang selalu mencoret rahsia hati dekat dairy tu. Eeee please lah eh! wahah kejam kan aku. Tapi lama lama aku rasa best pulak bila menulis nie walaupun tulisan aku yang adoo je la kan. Tak ada yang komen every entry aku, tapi aku tak kisah pun. It's ok it's oraite bebeh~

Yealah, dah nama pun budak baru belajar. Mana ada terus pandai kan. Mesti la step by step. dont be gelojoh gelojoh ok.. So silalah tunjuk ajar newbies nie ok..


P/s :: Sharing is caring & opkos i caring kat uolls

Tuesday, March 15, 2011

Salah ke kalau aku PENDEK & KURUS !

Posted by bemymine at Tuesday, March 15, 2011
Reactions: 
4 comments Links to this post
Salam dan selamat petang semua !

Korang dah makan? Aku? Opkos la dah kan. Membela lemah dalam perut aku ni dengan makan KFC td sponsor by Mr Terry.. Moga moga murah rezeki dia kan.. Ermm..

Friendly speaking la, aku tak kisah langsung la kalau orang cakap aku rendah, bantut, bantat ops! tu untuk kuih, rendah, rendang tak berbuah dan macam macam lagi lah. Dan lagi 1 pasal KEKURUSAN aku. Korang ada pape masalah ke? Atau korang jeles yang korang ta kdapat badan slim river macam aku? wahaha!! Kompom jeles!!

Aku memang tak kisah ok! Sebab aku memang rendah pun. Tinggi aku cuma 150CM. Puas hati! Dan Tapi aku bangga dengan ketinggian yang aku ada. Kau ada? ada?ada? sure tak ada la kan. Kenapa aku cakap aku bangga dengan ketinggian aku? *ayat sama macam baris kat atas nun*. Dan berat badan aku adalah 35kg *paling berat aku rasa*. Antaranya sebab sebab aku bangga menadi diri aku adalah :

  • Saiz Baju @ Seluar - Korang kalu nak beli baju kan, sure cari saiz M or L. If korang amik saiz S, kompom campur sure korang akan nampak macam sarung nangka! LOL! Siyess, nampak ketat dan segala macam spare tyre korang akan terjojol. Tapi aku? aku dengan bangganya dapat pakai saiz XS atau S. Tak payah nak risau la baju aku tu ketat ke tak, Nampak comel je kan *PannnGGGGGggg* Kau perasan kan kecik! LOL!. Seluar pulak, aku pakai saiz 25 atau S saiz. Kan nampak comeyyy je kan suar kecik kecik neh!

  • Jimat - Kenapa? Bukan aku tak ada baju saiz besarr punya neh! aku but baju tidur! whaha!! kan ke jimat weyhh! tak payah la nak beli baju tidur lain lak. Aku amik je baju baju yang agak besar tu then aku buat baju tidur! Ok, tu jimat dari segi pakaian. Yang nie pula dari segi makan! Biasa nya orang yang bertubuh comel macam aku neh, makan tak banyak. Cukup lah sekadar wat penuh perot! LOL!Tak da lah, siyes, aku makan tak banyak. Kadang kadang 1 pinggan nasi pun aku tak habis. Siap share share lagi dengan kawan. Kan ke pemurah aku nie. Tapi kalau dah SAKA LAPAR joint venture dalam badan aku, korang jangan pengsan lapan puloh lapan kali pula yea!

  • Space sikit - Kenapa? aku boleh share 1 kerusi dengan 2 orang! sorang setengah bon2 la. LOL! Oleh sebab aku nie bertubuh comel, jadi kebarangkalian aku hanya memerlukan space yang sedikit sahaja. Contoh : Dalam kereta, if 4 orang bertubuh macam aku, aku pasti semua penumpang bahagian belakang dapat bernafas seperti biasa, tetapi jika 4 orang yang bersaiz XL duduk di bahagian belakng? apa yang akan jadi! Tak dapat den nak bayang weyhh!
Dan ini situasi dimana aku menemakan My Pumpkin pergi buat plat number dia masa raya last year ok!

Owner kedai : Ini lu punya amoi ka?

Sayang : A'ah. Kenapa?

Owner Kedai : Aiyooooo!! Sangat kurus la u punya amoi, boleh masuk Guiness Book Of Records. Boleh dapat duit ma!

Sayang : *Gelak berdekah dekah ok!

Aku : Bangga sedikit la tapi tak boleh blah tengok tokey tu punya muka!

  • Nampak muda - Kenapa? Orang akan ingat yang aku baru abis sekolah ok! Habis darjah 6? Melampau nooo ko kecik. Maybe habis form 5 kot! Padahal umur aku dah 24 ok! whaha!! Orang lain tak tahu kan. So aku akan nampak muda & comey selalu.. Jeles kan!


Moral of this story ~ Korang bangga lah dengan dir ikorang sendiri ok! Jangan jadi diri orang lain, jadi diri sendiri is much much better.

* Aku paras paras palang baju tu je k! *


Monday, March 14, 2011

Bila mummy ZAZa jumpa umi LILIAN !

Posted by bemymine at Monday, March 14, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum W.B.T


Alahai sopan nya lah anak cik inai neh kan kan kan.. Okeh!! Okeh!! Now time kerja, tapi kan aku dah cakap aku malas nak buat kerja sekarang neh kan.. Jadi, memandangkan FB terlalu lah slow ibarat kura kura tempang. Jadi aku log out FB then aku log in Blog.. LOL!

Sebenarnya aku nak upload pic aku bersama dengan umi lilian & NUR IWANA QAISARA dalam FB. Tapi sebab alasan di atas aku terpaksa @ dengan berbesar hati aku pun story morry sikit la pasal aku & kak lili neh! Rindu weyyhh kat dia..

Masa aku balik pahang last week, aku berkesempatan jumpa kak lily neh! Ingat nak buat suprise kat dia, last last aku yang TERsuprise sebab tetiba dia yang tegor den! huh! hampeh ko kak!! huhuhu..

Banyak mende yang kami chit chat kan. Almaklumlah, lame gillllleeeerr kami tak jumpa. Rindu siyottt nak sekeh sekeh kak lily neh! **mampus aku lau die baca neh** . Dari cerita psal tEEEEtt, sampai la ke tuuUUuuT dan terus cerita ke ttIIIIIiiiT.. huhuh! Apekah? Rahsia kami. Dan aku sempat bertanya dekat kak lily :

Zaza : Akak, best tak kawen?

Lilian : Ngape? Da gatai nak kawen?

Zaza : Tak de lah. Tanya jer la.

Lilian : Best.. Tapi kalo boleh, jangan duduk 1 rumah dengan mak mertua *& the rest is history*

Kak lily nie dia giler giler sikit. Walaupun umur dah ttEEEtt tapi best kawan dengan dia. Seronok. Teringat time time kami duduk 1 rumah. Pergghhh!! sure dia marah lau aku cerita neh! huhh.. Mahu kena denda tak boleh jejak bumi jengka enam ploh enam hari neh!

Macam macam weyyhh kami lalui masa duduk sama sama dulu. Isk isk isk.. Dari kami berjoget lambak, menjerit mengalahkan hantu langsuir nak pergi setting rambot sampai lah kami buat Video pendek *skema kau kecik*. Video apekah?? huahuahua!! Hanya aku & kak lily saja yang tahu.. Gilerrr nak bagitahu, kang bergogar den punyo opis neh kang dek si lily punyo joritan yang mengalahkan bunyi speaker kenduri kawen tu! Serammmm okeh!!

BTW, ini aku nak upload sikit gambar kami, aku, kak lily & puteri dia Nur Iwana Qaisara.. Chuumell sangat! Nie yang buat aku bertambah tambah gedik nak kawen!! LOL!!



Mummy ZAZA, Qaisara & Umi Lilian. Kak Lily cakap 'kompom ina berdarah tengok gambar Qaisara neh'.

Aku dengan Qaisara sama sama chumell kan..

Pesanan : Ina, jgn berdarah okeh!

Pose terakhir dari kami!


P/s : Bibir boleh bohong, tapi hati tak boleh menafikan apa yang kita rasa!

Sunday, March 13, 2011

Kenapa aku tak nak pakai kereta lagi !

Posted by bemymine at Sunday, March 13, 2011
Reactions: 
4 comments Links to this post
Salam u oll's..

Terkejut terkujat & terkulat tengok aku update entry lagi hari nie? huaaaa! acteli aku da malas da nak buat kerja kat office neh. Malas sangat Owh. Lebih kurang macam malas tahap 'harimau yang dah kekenyangan LOL! dasat peribahasa maut ko!

Tengok tajuk aku pun korang dah dapat agak apa yang aku nak tulis kan, tapi SUKA HATI aku lah kan. OK! aku da macam naik bosan da bila orang tanya 'kecik, nape tak amik kereta'? 'kecik, amik kereta kan senang sikit' dan tak lupa gak ada yang berbaik hati tolong kira bahagi campur tolak kan gaji bulanan aku dengan costing yang aku kuar kan untuk bayar tambang pakcik pakcik teksi aku tu..

Tapi aku tak salah kan dieorang, sebab aku pegang kata kata dieorang. Aku akan ambil kereta jugak 1 hari nanti. Just wait &see ok! sabar lau aku da ada kereta aku bawak korang semua. LOL. ingat bas ke??

Last entry aku ada bagitahu korang kenapa aku tak nak pakai kereta lagi kan. Disini ada beberapa input input *skema sangat kau kecik* penting untuk aku kongsi bersama. Chewaah! ayat macam nak mintak pelempang jarak jauh dari bapak aku je kan..

Antara sebab sebabnye adalah :
  • Lesen - aku tak de lesen lagi, macam mana nak bawak kereta? aku dah amik dah lesen L, tapi baru separuh. LOL! Tak kan aku nak bawak kereta tapi tak da lesen kan. Lau kena saman KORANG bayar ok!!
  • Mentel Tak Kuat - lebih mejurus *jurusan seni silat* kepada PENAKUT! saja tak nak mengaku la yang aku ni penakut ok! yealah, tiap tiap hari aku ada driver yang bertukar tukar **kaya kan aku** (TEKSI). Dan pemandu pemandu teksi nie Nauzubillah. Cilok sana cilok sini. Pengaruh movie Cilok la kot die orang neh. Kadang kadang aku terfikir, 'dieorang neh eX-dRiffteR ke??'. Memang berdebar debar okeh!

  • Ballance account tak mencukupi - dalam erti kata lain, belum layak. Sebab, if aku terburu buru nak ambil kereta, if one day nanti aku terMISS nak bayar duit bulanan kereta, roadtax, insurans, minyak kereta, saman, sape nak tolong bayarkan? korang??? memang tak la kan. Senang cakap, gaji aku cukup cukup makan je, Yealah duduk dekat bandar metropoliteknik neh? Eh silap metropolitan ni banyak pakai duit. Sapa sapa yang duduk kat KL nie, orang tahu lah macam mana kan.

  • Tak cukup ketinggian la -Aku kan boleh dikategorikan sebagai calon calon orang cute seantero dunia kan *pannnnnnnnnnnnnggggggggg!*. Ada yang tanya aku "kecik, kalau ko amik kereta, sampai ke kaki ko nak pijak pedal pedal yang ada tu?". Lagi 1, "sampai ke tengok kereta depan tu? nampak ke?" Dan yang paling kejam "mesti orang ingat kereta ko tu gerak sendiri kan, yea lah dari belakang tak nampak pun drivernyer". Kejam ok! Menusuk jiwa raga & kalbu aku taw! sob sob sob..

  • Pilihan - Aku kalau boleh nak pakai kereta idaman aku la. Bukan apa, senang cakap. Aku punya kereta idaman adalah Ferrari *lempang enampulohenam kali ok* (tujuh keturunan pun kau belum mampu oii kecik nak pakai ferrari!). Tak adalah, aku minat kat kereta Swift! nampak GEDIK je kan kereta tu. Aku tak nak la bila aku pakai kereta sekarang, a few years lepas tu aku tukar kereta pulak. Macam tak berbaloi baloi je kan. Lagi satu, tak kan nak pakai 2 biji kereta? kaya kau noks! Jadi cara terbaik aku adalah BERSABAR!!
Okeh lah, tu je ulasan ulasan aku untuk hari nie. Pokok pangkalnyer 'UKUR BAJU KAT BADAN SENDIRI'. Paham paham sendiri la eyh korang.

Sila bertemu lagi dekat next entry okeh!


P/s :: Tau kat mana nak cari templet templet untuk blog yang chantek chantek!!!!

Wednesday, March 9, 2011

3 perkara yang membuatkan aku nak hentak kepala 99kali kat dinding !

Posted by bemymine at Wednesday, March 09, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum W.B.T

Hambiii hamboii hamboii sopan ya amat ini budak.. kikiki... Anak sapa la neh kan.. Opkos la anak mak abah haku!! Opss, uollss dah bekpes? **aku update pagi okeh dat y tanya da bekpes** Aku bekpes nasi goreng & Milo O ais kaw3 punyer!! huhh..

Now, aku nak share is caring pasal pe yang buat aku time pagi pagi rasa nak hentak je kepala hotak aku kat dinding. ok, just check it out ya!!

  • Pagi pagi bila pergi kerja, uncle uncle teksi akan tanya. 'kenapa tak amik kereta je, kan jimat'. okeh! next entry nanti aku bagi tahu okeh pe sebabnyer..

  • Aku stress bila aku dapat some project yang boleh wat aku punyer sales quota lepas tapi managemnt tak approve. memang bengang tahap gaban la kan.. If tak boleh buat project tu means komisen aku tak der. Bila komisen aku tak de, macam ne aku nak shopping baju. ngeee!!

  • Haaaa! mende nie yang buat aku nye sereblum & serebelum mengembang bila berFB dengan kawan kawan aku time sekolah dulu. Expecially dengan Katek & Oyah melayan kesengalan dieorang dicampur pulak dengan hotak aku yang setting da lari nie boleh buat semua kuman kuman dalam perut menangis sebab gelak terlebih. Dan a few kawan kawan masa PLKN.. Perrghh!! Rindu sangat sangat okeh kat korang..

Itu je yang aku nak letak dalam entry aku kali neh. Next entry aku bagitahu sebab sebab kenapa aku tak pakai kereta lagi okeh! just waiting ya..




P/S :: aku suka layan lagu lagu ELLA sekarang..

Tuesday, March 1, 2011

mengHURU-HARAkan diri

Posted by bemymine at Tuesday, March 01, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam...

A few days nie, pale asyik pening je nak.. Sebab pe?? Nk tau ke?? Tak payah la ek.. wahha!! Aku kejam ok!!..

Sedikit BZ la beberapa hari ni, BZ bukan buat keja office.. Tapi BZ buat parttime bisness tu.. Ala yang jual jual baju tu.. Korang da add belum FB aku tuh?? haa blm?? g add sekarang.. Arahan ok!! uwahaha..

Bukan BZ pe, BZ amik order & upload gambar.. Then arrange time nak pos barang tu.. Nak tally kan wet kuar masuk.. uwaa!! macam nak menangis.. Tak pe, sabarlah wahai kecik yang comey *pang, pengsan asenye*.. Ada lebih dan ada kurangnya.. Ermm.. ini baru permulaan..

Insyaallah, akan ada brand dari ZAZA LURVE CLOSET sendiri.. Insyaallah.. Mudah mudahan.. Doa doa kan lah yea..

Sekarang nie, tengah mengatur planning.. Tak nak terburu buru nanti semua jadi kucar kacir & satu benda pun tak jadi.. Aku ada tanya dekat seseorang yang dah ceburi bisnes nie, dia cakap 'planning betul betul, sabar & fokus'..

& now sedikit BZ cari supplier umtuk baju cantik cantik & harga tak terlalu mahal..

p/s :: Doakan aku berjaya ok!!

Saturday, February 26, 2011

i know i'm strong..

Posted by bemymine at Saturday, February 26, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye readers,

A few days nie, feel aku tak berapa baik.. Sangat2 anywhere.. Entah rasa seperti satu perasaan yang diabaikan. Bak kata orang, it's time to i feel blues. But i think almost 1 week my feel macam nie.. aku BENCI ok..


Maybe aku terlalu melayan perasaan yang entah apa apa ini.. Rasa seperti ingin mengalirkan air mata tetap ada tapi ku tahan kerana aku tak mahu nampak seperti orang yang lemah dihadapan kawan kawan..


Dan aku benar benar perlukan ruang. Ruang yang luas untuk berfikir. Ruang & keadaan yang sangat sangat tenang.. Dan kawan kawan menasihati agar aku berfikiran positif, jangan terlalu ikut perasaan..


Yea.. aku harus kuat untuk teruskan apa yang aku dah mulakan.. Ini baru permulaan..

Sekarang aku tengah layan lagu WHEN YOU'RE GONE & aku rasa semua orang tau macam mana perasaan aku time dengar lagu nie.. i feel so sad right now. But i cant cry..

Tuesday, February 22, 2011

kawen owh kawen

Posted by bemymine at Tuesday, February 22, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Dear..

Last time aku ada tulis pasal propose kan. Even aku membebel panjang tapi aku cuma nak cakap "YES, SAYANG I DO".. Mesti korang angin kan..Yea la, membebel punya panjang tapi cuma nak cakap itu je.. uhuh!!

Papperrr je lah ek!! dekat entry kali nie aku nak masuk kan antara gambar gambar perkahwinan macam pelamin, baju DLL..

korang view la ek coz aku tengah dalam mood GATAL OWH GATAL..

Ala-ala jawa gitu yea pak!

merah mengamcam ok!


Unik kan...


Paper pun.. Jodoh di tangan tuhan kan. kita hanya mampu merancang, tapi tuhan yang menentukan.. Amin ya Rabbal alamin..


Yesssss!! I DO...

Posted by bemymine at Tuesday, February 22, 2011
Reactions: 
2 comments Links to this post
Location :: Office (standart la, curi daging tulang..
Time :: Waktu pejabat (skema siyott)
Mood :: Hati tengah Tergedix2 ok skang nie..

________________________________________________

Location :: Restoran AYAM A1
Reason makan dekat situ :: sayang suka ayam grill dia..
Date dating :: 19th FEBRUARY 2011
Situasi :: Tengah makan chicken chop ayam A1
Menu :: Chicken Chop ayam A1 1set & Ice Lemon Tea

.................................................................................................................
Situasi 1

Aku dah la kebulur tahap petala kelapan a.k.a puting beliung kan.. Lambat lak makanan aku nak sampai.. Aku berkata pada perut "sabar ea perut, sabar tu separuh daripada iman".. A few minute, zaaaaaaaaappp!! ayam ku sudah sampai.. Dengan keadaan seperti orang tak makan setahun, ku pun lahap la chicken chop tanpa memikirkan BF aku kat sebelah. Tapi sekejap je la, coz Dia suka naaaa cucuk pinggang aku.. Hampehhh!! Terkojut mak nyahhh...

Opocottttttttttttt mak kauu!!

Aku yang tengah mengOPERATE chicken chop aku tu ley terkejot tahap babun nampak itik bogel *ada ke??*. Nasib baik aku tak bukak langkah POCO POCO dalam restoran tu. huh!! sayang sayang.. 

Abaikan, ayam depan mata harus dihabiskan memandangkan perut sangat sangat lapar. Sedang aku mengOPERATE ayam aku dengan sopan santun TIBA TIBA .................

Sayang : ayang, kita kawen ek (sambil usup usup belakang aku)

Aku : erk!! (nak kata tercekik pun tak, pengsan pun tak,) aku pun wat anggukkan paling comey.. hikhikhik..

Aku : Bila?? hehehe.. Tak sabar la.. (Gatai nye ko kecik)

Sayang : Ermm.. Teeeeeeetttttt (tarikh)..

Aku : Kena standby awal awal nie and bla bla bla bla bla (sambil membebel bebel time makan)



p/s : Nie consider propose ke pe ek??? waaahahaha..

_____________________________________________________________

Location :: Tempat cuci kereta dekat Bukit Pasir
Date Dating :: Sama seperti di atas..
Situasi :: Tengah main game race kat handphone sayang (dekat tempat duduk)

.................................................................................................................................................
Situasi 2


Aku : sayang, pinjam handset jap, nak main game (sambil wat senyum yang cute habis)

Sayang : (sambil seluk poket amik handset then hulur kat aku), Nah!!.

Aku : Lahh!!! game nie kena main guna dua dua belah tangan ke? Mcm ne?

Sayang : Macam nie (sambil tunjuk cara cara main game race kat handset tu)

Aku : (semangat dok pusing pusing handset ke utara, timur, selatan, barat,  barat daya DSB dan dengan selambernye tangan aku melampai batas sehingga ke kawasan jajahan sayang.. wahahha!!) then sayang bersuara..

Sayang : Nie kenapa main game sampai macam nie ni??

Aku : hehehehe!! (over ko, tau la hati tengah bunga bunga cinta)


p/s : Amik kereta & pergi summit

______________________________________________________

Location :: Summit Parade
Date dating :: sama seperti diatas
Situasi : Riki riki kedai handphone

..............................................................................................................................

Sayang : Nak beli handset pe?

Aku : Nak tengok handset E71 dulu, harga berapa..

Sayang : (tak berkata pape, then teruskan membuat TAWAF di summit & pergi dekat semua kedai handphone)

TIBA TIBA..........

Aku : Saaayaaangg!! hehehe.. Duit belum keluar kan lagi la, g kuarkan wet dulu ek..

Sayang : haisshh!! dari tadi tak nak kuarkan. Nie kat mana ATM nie..

Aku : Lupa la, ATM? Alaaa kat hujung nun tu haaa...

Dah Sampai ATM..

Aku : Sayang, duit tak ley keluar la, kena g kat Hong Leong..

Sayang : Dah dah jom..


Dalam hati : Sian sayang kena teman pusing pusing summit but then keluar balik

______________________________________________________________

Location : Kedai Handphone Global kat Bukit Pasir
Date Dating : Same as above

................................................................................................................................................

Sayang : Tokey, E71 ada?


Aku : (dok sebelah syg, tapi senyap je sambil memerhati)


Tokey : Ada tapi mau order la.


Sayang : berapa lama??


Aku : (Jadi pemerhati lagi)


Tokey : Half an hour.. Ni, Handset lain tak mau ka??


Sayang : Tengok handset nie (E5), berape price?

Aku : Jadi pemerhati bebas lagi

Tokey : U punya harga la.. RM+++..

Sayang : Yang, ok??

Aku : Jap.. (Pale hotak dok PK wet dalam purse.. sehingget, dua hengget, tiga hengget).. Errmm.. Ok..

Sambil tunggu handset siap

Aku : Sayang, tukar handset ek.. amik yang E5 tu, bagi ayang samsung wave tu ek..

Sayang : hehehhe (senyum ala ala kambing bunting). haiipppp!! ne leyyy!! nie handset bagus nie. tak pernah heng!

Aku : ek elleyy! tak pe tak pe.. da kawen nanti jadi ayang nye gak..

Sayang : tau x pe..

Dan handset pun siap.. bapak lama gilerrr.. macam tu kot perasaan customer aku bila tunggu handset diaorang siap.. Rasa jam bergerk terlalu lambattttt!!!


_____________________________________________

Location : kedai Satay Wak Lan..
Date Dating : Hari yang sama

.......................................................................................................................

Tukang amik order : Nak order pe ek!

Sayang : ermm! Daging 25, ayam 25, soto 2, air barli ais 1, & air (pe tah aku lupa la pulak)

Tukang Amik order : Ok!

Makanan Sampai..

Sayang : Penah nampak tak orang dating makan selamber je depan awek? mseti control2 kan..

Aku : (yea kan je la).. a'ah ek, biasa orang dating kan control control makan..

Sayang : tau xpe..

Bedal bedal bedal bedal & bedal lagi..

Then BALIK RUMAH!!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ACTELI AKU CUMA NAK CAKAP JE 'SAYANG, YES! I DO'..

Thursday, February 17, 2011

Terasa baru semalam aku ....

Posted by bemymine at Thursday, February 17, 2011
Reactions: 
1 comments Links to this post
Assalamualaikumm awekz awekz dan pakwekz pakwekz sekelian alam.. wahh!! dasat dasat..


Masa aku mencoret!! wah MENCORET ok! tak nak skema pulak ayat aku nie, aku kat dalam opis yang aman damai tanpa sebarang gangguan lalat & anai anai.. huahuahua...


Sebetulnya, aku teringat zaman zaman aku jadi kanak kanak ribena.. syookk kan.. buat pape pun tak da rasa takot.. Panjat pokok rambutan sampai atas sekali turun pun selamber badak je kan.. Now?? Haraaam! rumah sewa aku yang tingkat 8 pun aku dah gerun ni kan pulak nak panjat pokok, yeaa! memang boleh panjat tapi nak turun tu aku kena tunggu hantu mak limah balik rumah dulu baru aku turun.. huahuaha.. Gayat weyy!

Terasa baru semalam aku pergi main masak masak dekat belakang rumah dengan kawan aku yang aku panggil ADEQ tu.. Macam macam resepi kot aku buat.. Daun pokok sawit masak gulai tempoyak.. haaaaaha!! giler ko, tau pulak aku masak gulai tempoyak.. naa! tipu je.. entah lah pe yang aku & adeq masak pun kami tak tahu.. bahan bahan nye adalah : Daun pokok pape je, ikot suka hati korang, daun bunga bapak aku (memang kena marah la kan), segala jenis putik putik buah & macam2 lagi la bahan tak tercapai dek akal, Chef wan pon tabik lau tengok kita orang masak..

Tapi sekarang bila time nak masak je, aku lari.. hua3x, bukan apa aku takut dapur terbakar je (alasan terbaik aku neh). Setakat nak bagi perut aku makan, lepas lah tapi lau bab nak hidang bagi orang lain makan... memang akan buat seluruh skru dekat lutut aku akan bergegar ibarat orang terkena sawan parking  parkinson.. hua3x..

Terasa baru semalam aku mengakhiri zaman persekolahan. padahal sekarang ni da masuk umur WAJIB MENDIRIKAN MASJID a.k.a KAHWIN la ngookk!! wahahaa... rindu la time2 sekolah, time2 aku belajar nak skip class.. time2 kena denda dekat gelanggang raja lawak opss!! gelanggang serbaguna.. Dan bermacam macam lagi kenangan.. tak nak cerita ok! nanti office aku banjir..



Later aku sambung kat part 2 k.


P/S : sambil update sambil main game kat FB sayang...

Saturday, February 12, 2011

Yeah... Dapat Ais-krim

Posted by bemymine at Saturday, February 12, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Readers,

Rinie aku dapat askelim best wooo!!!!
huahauahuhau..

Macam ne aku dapat tak payah taw r kan! Wah kejam nye aku.. huahuahua (gelak baragas)..

Peerrrghhh... memang sedap la kan askelim tu.. Sehingga menjilat ibu jari tangan aku wooo... sangat
sheeedapppppppppppp!!!!!

Tapi satu je aku tak suka tang askelim nie, tang bawah sekali.. Ala yang penuh dengan cekelat tu.. Maaaakkk aikk, cekelat tak nak la manis lak.. boleh kena 3 penyakit mahal nanti iaitu darah tinggi, kencing manis, sakit jantung.. huahuahua..


Monday, February 7, 2011

when i sad, i heard this song

Posted by bemymine at Monday, February 07, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
holla readers,

BTW, aku tak tahu kenapa a few days ni my feeling super duper blues.
not blues gang k. Tapi aku percaya yang semua orang ada lagu sendiri kan. baik lagu sedih2, lagu rock2, lagu dangdut, lagu nasyid dsb semua ada maksud tersendiri kan..

Tapi aku, bila sedih aku suka dengar lagu WHEN YOUR GONE dari AVRIL LAVINGE. Maksud sangat tersirat. Aku sangat suka.. Kadang2 bila karok, aku akan nyanyi lagu nie, even aku sedar suara aku boleh menyebabkan kilat sabung menyabung.. wahahahahah...

korang tgk la next post k.. ada video lagu tu, nie aku tulis lirik lagu tu dulu then korang hayati lah ok!

Artist : Avril Lavigne
Lirik Lagu : Avril Lavigne - When You're Gone
Avril Lavigne - When You're Gone (Album The Best Damn Thing)

I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie
is made up on your side

When you walk away
I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
All the words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
they lie on my floor
And they smell just like you
I love the things that you do

When you walk away
I count the steps that you take

Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
And when you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were
Yeah Yeah

All I ever wanted was for you to know
Everything I do I give my heart and soul
I can hardly breathe, I need to feel you here with me
Yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear will always get me through the day
And make it OK
I miss you 

ok! final.. aku tengah SEDIH!

Avril Lavigne - When You're Gone

Posted by bemymine at Monday, February 07, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post

Tuesday, January 25, 2011

mengantok tahap 7 petala langit

Posted by bemymine at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!! *orang menguap*

kurang sopan betol anak cik inal neh.. isk isk isk isk...

serius ok! Aku mengantuk tahap tenuk mengawan..

sorry entry kali ni aku terpaksa mengeluarkan kata-kata puitis...

kenapa mengantuk? yea!! saya tidur pukul 4.30am mlm td..

Kenapa tidur pukul 4.30am???

Sebab aku BERGAYUT *bukan bergayut kat pokok tu k*.

Bergayut dengan sapa? Mestila dengan my little pumpkin..

Kami jauh jadi kami mengunakan segala jenis kemudahan teknologi zaman sekarang untuk berhubung...

Sedih kan...

Motif nye... Aku cuma nak bagi tahu, AKU MENGANTOK OK!!





it's all about our MEMORIES

Posted by bemymine at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hello, hello kopi ke nescafe (aku prefer milo)...

Lokasi tulis blog  : erk!! dalam office
perasaan ketika menulis blog : sedikit pening sebab aku tidur pukul 4.30am
Sebab menulis entry ini : saja nak rewind balik kenangan 6tahun yang lepas


Entry yang aku nak membebel kali ni adalah berkenaan dengan PLKN yang aku penah kena paksa dalam rela eh! tak tak, aku g dengan relanya (yea ker!!)  around tahun 2004 *thanks aQma coz ingatkan aku*

Mula-mula bila dapat tahu yang aku kena pergi PLKN nie, perasaan yang tersimpan tersurat tersirat jangan la korang tanya. Tapi korang tak tanya pun aku tetap cakap jugak. huahuahuaua(ketawa baragas).. Perrghhhh!! dapat tau je aku dengan layaknya terpilih pergi kem tu, dalam hati aku berkata "TAK DE ORANG LEN KE YANG NAK SUH G!!" sebab aku paling2 tak suka bercamping.
Kenapa aku cakap CAMPING?? sebab kalau tak silap aku la kan, masa mula2 PLKN nie dibuat, semua peserta2 PLKN kena tidor dalam KHEMAH?? Whatt?? Khemah??? HOMAIGOD!!!

Dalam masa yang sama (sebelum pergi) aku kan sibuk dok berkasih dengan kekasih hati (syyhhh!! ANA, ko senyap2 k). Konon-kononnya tak nak la tinggal kekasih hati lama-lama *mintak penyepak sebab ayat gedik* . 3 bulan tu lama tau. Dalam masa tu juga la, ,mana pernah berjauhan dengan family terchenta lama-lama. Paling lama pun 3H2M tu pun sebab camping kat padang sekolah.. huhuhuu...

Masa yang di tunggu sudah tiba, bulan 12 tahun 2004 (HB aku tak ingat ok), kat dada nie Dup Dap Dup Dap macam nak kena pinang je rasanya *poyo ok*. Memang takot la sebab, nak kena tinggal dengan orang yang kita tak kenal 3 bulan. Bukan masa yang singkat tau, LAAMMA!!

Masa tunggu waktu nak naik bas, aku terperasan 1 awek nie nama dia NURNABILAH SULAIMAN SHAH . Nasib baik dia ada, tanya-tanya dia, rupanya 1 kem dengan aku. NASIBBBBB!!!

RACHADO BAY CAMP I'M COMING!!! *poyo sangat ayat kau*

Ting Tong.. Masa di kem.. Uwaaaaaaaa!!!! Ramainya manusia yang aku tak kenal. Muka-muka semua menakutkan. Bajet aku yang paling comel. Dalam hati berkata 'Tinggi-tinggi betul orang-orang ni' maklumlah aku kan 1 dalam sejuta. Yea!! aku kurang INCH ok!

Pembahagian Group dijalan kan. Aku masuk dalam group C (Charlie). Sesi perkenalan pun bermula..

Hye, aku kecik. Ko? dok mana? sekolah mana? ada abang? *tipu jerk!*

Dari sini lah aku kenal bermacam-macam perangai, dari yang sesopan-sopan ciptaan tuhan sehinggalah seganas-ganas ciptaannya, dari yang sehensem-hensem sehinggalah se tak berapa nak hensem. Dan dari sinilah, aku berkenalan dengan bermacam-macam jenis nama panggilan antaranya :

KEMANG,  :: mula-mula terfikir, ada kena mengena dia dengan laksaman KEMANG?
PAILANG, :: PAILANG tu ape?? SAILANG aku tau la       
APPLE        :: nama nie diberikan sebab muka dia macam apple (korang pilihla nak apple hijau ke merah)
LALAT         :: diberikan sempena TAIK LALAT kat hidung tapi sekarang dah tak de
DORAEMON  :: Maybe dia bulat macam DORAEMON kot

**yang tak kena tag tu, MAAF yea, kadihati, kenang daku dalam ng jadi novel lak entry aku kali ni**
** korang tetap doamu.. Cheewaahh!!**

Macam-macam kejadian berlaku, dari sini juga lah aku kenal erti PERSAHABATAN, KERJASAMA, HORMAT-MENGHORMATI dan yang sewaktu dengan nya.

KORANG AKU RINDU NAK :

~ main simbah-simbah air
~  tido sama sbb aku kan penakot!!
~ mengumpat team2 lain sama-sama
~wat persembahan atas stage walaupun time tu aku tahan nak terkencing sebab takot!!
~ paling kritikal AKU RINDU KORANG LA WEYHH!!!



takat ni je la entry aku ok, sebab my BFF KATEK (dia tak katek pun) da membebel sebab aku lambat nak post!!


next time aku update lak our memory ok ms katek yang tak katek..
Tak sabar nak tunggu gambar2 comel aku time sekolah..
CEPAT SIKIT TAWW!!!

Dari kiri aku : intan, doraemon, lalat, ajue, bella, tak nampak muka, aku lupa name dia, raja,
depan dari kiri aku : apple, aku yang comel, aQma, faz & mira

Budak-budak yang nakal, antaranya, appy, kemang, ayern, bella, intan, bob the pooh, steam, pailang dan lain2..



BUBYEE!!!!!
 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting