Tuesday, March 15, 2011

Salah ke kalau aku PENDEK & KURUS !

Posted by bemymine at Tuesday, March 15, 2011
Reactions: 
Salam dan selamat petang semua !

Korang dah makan? Aku? Opkos la dah kan. Membela lemah dalam perut aku ni dengan makan KFC td sponsor by Mr Terry.. Moga moga murah rezeki dia kan.. Ermm..

Friendly speaking la, aku tak kisah langsung la kalau orang cakap aku rendah, bantut, bantat ops! tu untuk kuih, rendah, rendang tak berbuah dan macam macam lagi lah. Dan lagi 1 pasal KEKURUSAN aku. Korang ada pape masalah ke? Atau korang jeles yang korang ta kdapat badan slim river macam aku? wahaha!! Kompom jeles!!

Aku memang tak kisah ok! Sebab aku memang rendah pun. Tinggi aku cuma 150CM. Puas hati! Dan Tapi aku bangga dengan ketinggian yang aku ada. Kau ada? ada?ada? sure tak ada la kan. Kenapa aku cakap aku bangga dengan ketinggian aku? *ayat sama macam baris kat atas nun*. Dan berat badan aku adalah 35kg *paling berat aku rasa*. Antaranya sebab sebab aku bangga menadi diri aku adalah :

  • Saiz Baju @ Seluar - Korang kalu nak beli baju kan, sure cari saiz M or L. If korang amik saiz S, kompom campur sure korang akan nampak macam sarung nangka! LOL! Siyess, nampak ketat dan segala macam spare tyre korang akan terjojol. Tapi aku? aku dengan bangganya dapat pakai saiz XS atau S. Tak payah nak risau la baju aku tu ketat ke tak, Nampak comel je kan *PannnGGGGGggg* Kau perasan kan kecik! LOL!. Seluar pulak, aku pakai saiz 25 atau S saiz. Kan nampak comeyyy je kan suar kecik kecik neh!

  • Jimat - Kenapa? Bukan aku tak ada baju saiz besarr punya neh! aku but baju tidur! whaha!! kan ke jimat weyhh! tak payah la nak beli baju tidur lain lak. Aku amik je baju baju yang agak besar tu then aku buat baju tidur! Ok, tu jimat dari segi pakaian. Yang nie pula dari segi makan! Biasa nya orang yang bertubuh comel macam aku neh, makan tak banyak. Cukup lah sekadar wat penuh perot! LOL!Tak da lah, siyes, aku makan tak banyak. Kadang kadang 1 pinggan nasi pun aku tak habis. Siap share share lagi dengan kawan. Kan ke pemurah aku nie. Tapi kalau dah SAKA LAPAR joint venture dalam badan aku, korang jangan pengsan lapan puloh lapan kali pula yea!

  • Space sikit - Kenapa? aku boleh share 1 kerusi dengan 2 orang! sorang setengah bon2 la. LOL! Oleh sebab aku nie bertubuh comel, jadi kebarangkalian aku hanya memerlukan space yang sedikit sahaja. Contoh : Dalam kereta, if 4 orang bertubuh macam aku, aku pasti semua penumpang bahagian belakang dapat bernafas seperti biasa, tetapi jika 4 orang yang bersaiz XL duduk di bahagian belakng? apa yang akan jadi! Tak dapat den nak bayang weyhh!
Dan ini situasi dimana aku menemakan My Pumpkin pergi buat plat number dia masa raya last year ok!

Owner kedai : Ini lu punya amoi ka?

Sayang : A'ah. Kenapa?

Owner Kedai : Aiyooooo!! Sangat kurus la u punya amoi, boleh masuk Guiness Book Of Records. Boleh dapat duit ma!

Sayang : *Gelak berdekah dekah ok!

Aku : Bangga sedikit la tapi tak boleh blah tengok tokey tu punya muka!

  • Nampak muda - Kenapa? Orang akan ingat yang aku baru abis sekolah ok! Habis darjah 6? Melampau nooo ko kecik. Maybe habis form 5 kot! Padahal umur aku dah 24 ok! whaha!! Orang lain tak tahu kan. So aku akan nampak muda & comey selalu.. Jeles kan!


Moral of this story ~ Korang bangga lah dengan dir ikorang sendiri ok! Jangan jadi diri orang lain, jadi diri sendiri is much much better.

* Aku paras paras palang baju tu je k! *


4 comments:

anathira on March 15, 2011 at 3:27 AM said...

yesssss......u're rite syg....agGreE!!!!
aLsO prOud 2 b me...

bemymine on March 15, 2011 at 6:27 PM said...

u owez pround wif ur bon2 rite! whahaha

Eiva on March 24, 2011 at 3:50 AM said...

sume tu ciptaan Allah cik..pe2 bersyukur dgn pe yg ade..im proud wit u too..=)

bemymine on March 29, 2011 at 7:02 PM said...

amin oyah.. hoh.. i proud wit u aso babe..

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting