Saturday, February 26, 2011

i know i'm strong..

Posted by bemymine at Saturday, February 26, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye readers,

A few days nie, feel aku tak berapa baik.. Sangat2 anywhere.. Entah rasa seperti satu perasaan yang diabaikan. Bak kata orang, it's time to i feel blues. But i think almost 1 week my feel macam nie.. aku BENCI ok..


Maybe aku terlalu melayan perasaan yang entah apa apa ini.. Rasa seperti ingin mengalirkan air mata tetap ada tapi ku tahan kerana aku tak mahu nampak seperti orang yang lemah dihadapan kawan kawan..


Dan aku benar benar perlukan ruang. Ruang yang luas untuk berfikir. Ruang & keadaan yang sangat sangat tenang.. Dan kawan kawan menasihati agar aku berfikiran positif, jangan terlalu ikut perasaan..


Yea.. aku harus kuat untuk teruskan apa yang aku dah mulakan.. Ini baru permulaan..

Sekarang aku tengah layan lagu WHEN YOU'RE GONE & aku rasa semua orang tau macam mana perasaan aku time dengar lagu nie.. i feel so sad right now. But i cant cry..

Tuesday, February 22, 2011

kawen owh kawen

Posted by bemymine at Tuesday, February 22, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Dear..

Last time aku ada tulis pasal propose kan. Even aku membebel panjang tapi aku cuma nak cakap "YES, SAYANG I DO".. Mesti korang angin kan..Yea la, membebel punya panjang tapi cuma nak cakap itu je.. uhuh!!

Papperrr je lah ek!! dekat entry kali nie aku nak masuk kan antara gambar gambar perkahwinan macam pelamin, baju DLL..

korang view la ek coz aku tengah dalam mood GATAL OWH GATAL..

Ala-ala jawa gitu yea pak!

merah mengamcam ok!


Unik kan...


Paper pun.. Jodoh di tangan tuhan kan. kita hanya mampu merancang, tapi tuhan yang menentukan.. Amin ya Rabbal alamin..


Yesssss!! I DO...

Posted by bemymine at Tuesday, February 22, 2011
Reactions: 
2 comments Links to this post
Location :: Office (standart la, curi daging tulang..
Time :: Waktu pejabat (skema siyott)
Mood :: Hati tengah Tergedix2 ok skang nie..

________________________________________________

Location :: Restoran AYAM A1
Reason makan dekat situ :: sayang suka ayam grill dia..
Date dating :: 19th FEBRUARY 2011
Situasi :: Tengah makan chicken chop ayam A1
Menu :: Chicken Chop ayam A1 1set & Ice Lemon Tea

.................................................................................................................
Situasi 1

Aku dah la kebulur tahap petala kelapan a.k.a puting beliung kan.. Lambat lak makanan aku nak sampai.. Aku berkata pada perut "sabar ea perut, sabar tu separuh daripada iman".. A few minute, zaaaaaaaaappp!! ayam ku sudah sampai.. Dengan keadaan seperti orang tak makan setahun, ku pun lahap la chicken chop tanpa memikirkan BF aku kat sebelah. Tapi sekejap je la, coz Dia suka naaaa cucuk pinggang aku.. Hampehhh!! Terkojut mak nyahhh...

Opocottttttttttttt mak kauu!!

Aku yang tengah mengOPERATE chicken chop aku tu ley terkejot tahap babun nampak itik bogel *ada ke??*. Nasib baik aku tak bukak langkah POCO POCO dalam restoran tu. huh!! sayang sayang.. 

Abaikan, ayam depan mata harus dihabiskan memandangkan perut sangat sangat lapar. Sedang aku mengOPERATE ayam aku dengan sopan santun TIBA TIBA .................

Sayang : ayang, kita kawen ek (sambil usup usup belakang aku)

Aku : erk!! (nak kata tercekik pun tak, pengsan pun tak,) aku pun wat anggukkan paling comey.. hikhikhik..

Aku : Bila?? hehehe.. Tak sabar la.. (Gatai nye ko kecik)

Sayang : Ermm.. Teeeeeeetttttt (tarikh)..

Aku : Kena standby awal awal nie and bla bla bla bla bla (sambil membebel bebel time makan)



p/s : Nie consider propose ke pe ek??? waaahahaha..

_____________________________________________________________

Location :: Tempat cuci kereta dekat Bukit Pasir
Date Dating :: Sama seperti di atas..
Situasi :: Tengah main game race kat handphone sayang (dekat tempat duduk)

.................................................................................................................................................
Situasi 2


Aku : sayang, pinjam handset jap, nak main game (sambil wat senyum yang cute habis)

Sayang : (sambil seluk poket amik handset then hulur kat aku), Nah!!.

Aku : Lahh!!! game nie kena main guna dua dua belah tangan ke? Mcm ne?

Sayang : Macam nie (sambil tunjuk cara cara main game race kat handset tu)

Aku : (semangat dok pusing pusing handset ke utara, timur, selatan, barat,  barat daya DSB dan dengan selambernye tangan aku melampai batas sehingga ke kawasan jajahan sayang.. wahahha!!) then sayang bersuara..

Sayang : Nie kenapa main game sampai macam nie ni??

Aku : hehehehe!! (over ko, tau la hati tengah bunga bunga cinta)


p/s : Amik kereta & pergi summit

______________________________________________________

Location :: Summit Parade
Date dating :: sama seperti diatas
Situasi : Riki riki kedai handphone

..............................................................................................................................

Sayang : Nak beli handset pe?

Aku : Nak tengok handset E71 dulu, harga berapa..

Sayang : (tak berkata pape, then teruskan membuat TAWAF di summit & pergi dekat semua kedai handphone)

TIBA TIBA..........

Aku : Saaayaaangg!! hehehe.. Duit belum keluar kan lagi la, g kuarkan wet dulu ek..

Sayang : haisshh!! dari tadi tak nak kuarkan. Nie kat mana ATM nie..

Aku : Lupa la, ATM? Alaaa kat hujung nun tu haaa...

Dah Sampai ATM..

Aku : Sayang, duit tak ley keluar la, kena g kat Hong Leong..

Sayang : Dah dah jom..


Dalam hati : Sian sayang kena teman pusing pusing summit but then keluar balik

______________________________________________________________

Location : Kedai Handphone Global kat Bukit Pasir
Date Dating : Same as above

................................................................................................................................................

Sayang : Tokey, E71 ada?


Aku : (dok sebelah syg, tapi senyap je sambil memerhati)


Tokey : Ada tapi mau order la.


Sayang : berapa lama??


Aku : (Jadi pemerhati lagi)


Tokey : Half an hour.. Ni, Handset lain tak mau ka??


Sayang : Tengok handset nie (E5), berape price?

Aku : Jadi pemerhati bebas lagi

Tokey : U punya harga la.. RM+++..

Sayang : Yang, ok??

Aku : Jap.. (Pale hotak dok PK wet dalam purse.. sehingget, dua hengget, tiga hengget).. Errmm.. Ok..

Sambil tunggu handset siap

Aku : Sayang, tukar handset ek.. amik yang E5 tu, bagi ayang samsung wave tu ek..

Sayang : hehehhe (senyum ala ala kambing bunting). haiipppp!! ne leyyy!! nie handset bagus nie. tak pernah heng!

Aku : ek elleyy! tak pe tak pe.. da kawen nanti jadi ayang nye gak..

Sayang : tau x pe..

Dan handset pun siap.. bapak lama gilerrr.. macam tu kot perasaan customer aku bila tunggu handset diaorang siap.. Rasa jam bergerk terlalu lambattttt!!!


_____________________________________________

Location : kedai Satay Wak Lan..
Date Dating : Hari yang sama

.......................................................................................................................

Tukang amik order : Nak order pe ek!

Sayang : ermm! Daging 25, ayam 25, soto 2, air barli ais 1, & air (pe tah aku lupa la pulak)

Tukang Amik order : Ok!

Makanan Sampai..

Sayang : Penah nampak tak orang dating makan selamber je depan awek? mseti control2 kan..

Aku : (yea kan je la).. a'ah ek, biasa orang dating kan control control makan..

Sayang : tau xpe..

Bedal bedal bedal bedal & bedal lagi..

Then BALIK RUMAH!!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ACTELI AKU CUMA NAK CAKAP JE 'SAYANG, YES! I DO'..

Thursday, February 17, 2011

Terasa baru semalam aku ....

Posted by bemymine at Thursday, February 17, 2011
Reactions: 
1 comments Links to this post
Assalamualaikumm awekz awekz dan pakwekz pakwekz sekelian alam.. wahh!! dasat dasat..


Masa aku mencoret!! wah MENCORET ok! tak nak skema pulak ayat aku nie, aku kat dalam opis yang aman damai tanpa sebarang gangguan lalat & anai anai.. huahuahua...


Sebetulnya, aku teringat zaman zaman aku jadi kanak kanak ribena.. syookk kan.. buat pape pun tak da rasa takot.. Panjat pokok rambutan sampai atas sekali turun pun selamber badak je kan.. Now?? Haraaam! rumah sewa aku yang tingkat 8 pun aku dah gerun ni kan pulak nak panjat pokok, yeaa! memang boleh panjat tapi nak turun tu aku kena tunggu hantu mak limah balik rumah dulu baru aku turun.. huahuaha.. Gayat weyy!

Terasa baru semalam aku pergi main masak masak dekat belakang rumah dengan kawan aku yang aku panggil ADEQ tu.. Macam macam resepi kot aku buat.. Daun pokok sawit masak gulai tempoyak.. haaaaaha!! giler ko, tau pulak aku masak gulai tempoyak.. naa! tipu je.. entah lah pe yang aku & adeq masak pun kami tak tahu.. bahan bahan nye adalah : Daun pokok pape je, ikot suka hati korang, daun bunga bapak aku (memang kena marah la kan), segala jenis putik putik buah & macam2 lagi la bahan tak tercapai dek akal, Chef wan pon tabik lau tengok kita orang masak..

Tapi sekarang bila time nak masak je, aku lari.. hua3x, bukan apa aku takut dapur terbakar je (alasan terbaik aku neh). Setakat nak bagi perut aku makan, lepas lah tapi lau bab nak hidang bagi orang lain makan... memang akan buat seluruh skru dekat lutut aku akan bergegar ibarat orang terkena sawan parking  parkinson.. hua3x..

Terasa baru semalam aku mengakhiri zaman persekolahan. padahal sekarang ni da masuk umur WAJIB MENDIRIKAN MASJID a.k.a KAHWIN la ngookk!! wahahaa... rindu la time2 sekolah, time2 aku belajar nak skip class.. time2 kena denda dekat gelanggang raja lawak opss!! gelanggang serbaguna.. Dan bermacam macam lagi kenangan.. tak nak cerita ok! nanti office aku banjir..



Later aku sambung kat part 2 k.


P/S : sambil update sambil main game kat FB sayang...

Saturday, February 12, 2011

Yeah... Dapat Ais-krim

Posted by bemymine at Saturday, February 12, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Readers,

Rinie aku dapat askelim best wooo!!!!
huahauahuhau..

Macam ne aku dapat tak payah taw r kan! Wah kejam nye aku.. huahuahua (gelak baragas)..

Peerrrghhh... memang sedap la kan askelim tu.. Sehingga menjilat ibu jari tangan aku wooo... sangat
sheeedapppppppppppp!!!!!

Tapi satu je aku tak suka tang askelim nie, tang bawah sekali.. Ala yang penuh dengan cekelat tu.. Maaaakkk aikk, cekelat tak nak la manis lak.. boleh kena 3 penyakit mahal nanti iaitu darah tinggi, kencing manis, sakit jantung.. huahuahua..


Monday, February 7, 2011

when i sad, i heard this song

Posted by bemymine at Monday, February 07, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
holla readers,

BTW, aku tak tahu kenapa a few days ni my feeling super duper blues.
not blues gang k. Tapi aku percaya yang semua orang ada lagu sendiri kan. baik lagu sedih2, lagu rock2, lagu dangdut, lagu nasyid dsb semua ada maksud tersendiri kan..

Tapi aku, bila sedih aku suka dengar lagu WHEN YOUR GONE dari AVRIL LAVINGE. Maksud sangat tersirat. Aku sangat suka.. Kadang2 bila karok, aku akan nyanyi lagu nie, even aku sedar suara aku boleh menyebabkan kilat sabung menyabung.. wahahahahah...

korang tgk la next post k.. ada video lagu tu, nie aku tulis lirik lagu tu dulu then korang hayati lah ok!

Artist : Avril Lavigne
Lirik Lagu : Avril Lavigne - When You're Gone
Avril Lavigne - When You're Gone (Album The Best Damn Thing)

I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie
is made up on your side

When you walk away
I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
All the words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
they lie on my floor
And they smell just like you
I love the things that you do

When you walk away
I count the steps that you take

Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
And when you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were
Yeah Yeah

All I ever wanted was for you to know
Everything I do I give my heart and soul
I can hardly breathe, I need to feel you here with me
Yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear will always get me through the day
And make it OK
I miss you 

ok! final.. aku tengah SEDIH!

Avril Lavigne - When You're Gone

Posted by bemymine at Monday, February 07, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting