Tuesday, February 22, 2011

Yesssss!! I DO...

Posted by bemymine at Tuesday, February 22, 2011
Reactions: 
Location :: Office (standart la, curi daging tulang..
Time :: Waktu pejabat (skema siyott)
Mood :: Hati tengah Tergedix2 ok skang nie..

________________________________________________

Location :: Restoran AYAM A1
Reason makan dekat situ :: sayang suka ayam grill dia..
Date dating :: 19th FEBRUARY 2011
Situasi :: Tengah makan chicken chop ayam A1
Menu :: Chicken Chop ayam A1 1set & Ice Lemon Tea

.................................................................................................................
Situasi 1

Aku dah la kebulur tahap petala kelapan a.k.a puting beliung kan.. Lambat lak makanan aku nak sampai.. Aku berkata pada perut "sabar ea perut, sabar tu separuh daripada iman".. A few minute, zaaaaaaaaappp!! ayam ku sudah sampai.. Dengan keadaan seperti orang tak makan setahun, ku pun lahap la chicken chop tanpa memikirkan BF aku kat sebelah. Tapi sekejap je la, coz Dia suka naaaa cucuk pinggang aku.. Hampehhh!! Terkojut mak nyahhh...

Opocottttttttttttt mak kauu!!

Aku yang tengah mengOPERATE chicken chop aku tu ley terkejot tahap babun nampak itik bogel *ada ke??*. Nasib baik aku tak bukak langkah POCO POCO dalam restoran tu. huh!! sayang sayang.. 

Abaikan, ayam depan mata harus dihabiskan memandangkan perut sangat sangat lapar. Sedang aku mengOPERATE ayam aku dengan sopan santun TIBA TIBA .................

Sayang : ayang, kita kawen ek (sambil usup usup belakang aku)

Aku : erk!! (nak kata tercekik pun tak, pengsan pun tak,) aku pun wat anggukkan paling comey.. hikhikhik..

Aku : Bila?? hehehe.. Tak sabar la.. (Gatai nye ko kecik)

Sayang : Ermm.. Teeeeeeetttttt (tarikh)..

Aku : Kena standby awal awal nie and bla bla bla bla bla (sambil membebel bebel time makan)



p/s : Nie consider propose ke pe ek??? waaahahaha..

_____________________________________________________________

Location :: Tempat cuci kereta dekat Bukit Pasir
Date Dating :: Sama seperti di atas..
Situasi :: Tengah main game race kat handphone sayang (dekat tempat duduk)

.................................................................................................................................................
Situasi 2


Aku : sayang, pinjam handset jap, nak main game (sambil wat senyum yang cute habis)

Sayang : (sambil seluk poket amik handset then hulur kat aku), Nah!!.

Aku : Lahh!!! game nie kena main guna dua dua belah tangan ke? Mcm ne?

Sayang : Macam nie (sambil tunjuk cara cara main game race kat handset tu)

Aku : (semangat dok pusing pusing handset ke utara, timur, selatan, barat,  barat daya DSB dan dengan selambernye tangan aku melampai batas sehingga ke kawasan jajahan sayang.. wahahha!!) then sayang bersuara..

Sayang : Nie kenapa main game sampai macam nie ni??

Aku : hehehehe!! (over ko, tau la hati tengah bunga bunga cinta)


p/s : Amik kereta & pergi summit

______________________________________________________

Location :: Summit Parade
Date dating :: sama seperti diatas
Situasi : Riki riki kedai handphone

..............................................................................................................................

Sayang : Nak beli handset pe?

Aku : Nak tengok handset E71 dulu, harga berapa..

Sayang : (tak berkata pape, then teruskan membuat TAWAF di summit & pergi dekat semua kedai handphone)

TIBA TIBA..........

Aku : Saaayaaangg!! hehehe.. Duit belum keluar kan lagi la, g kuarkan wet dulu ek..

Sayang : haisshh!! dari tadi tak nak kuarkan. Nie kat mana ATM nie..

Aku : Lupa la, ATM? Alaaa kat hujung nun tu haaa...

Dah Sampai ATM..

Aku : Sayang, duit tak ley keluar la, kena g kat Hong Leong..

Sayang : Dah dah jom..


Dalam hati : Sian sayang kena teman pusing pusing summit but then keluar balik

______________________________________________________________

Location : Kedai Handphone Global kat Bukit Pasir
Date Dating : Same as above

................................................................................................................................................

Sayang : Tokey, E71 ada?


Aku : (dok sebelah syg, tapi senyap je sambil memerhati)


Tokey : Ada tapi mau order la.


Sayang : berapa lama??


Aku : (Jadi pemerhati lagi)


Tokey : Half an hour.. Ni, Handset lain tak mau ka??


Sayang : Tengok handset nie (E5), berape price?

Aku : Jadi pemerhati bebas lagi

Tokey : U punya harga la.. RM+++..

Sayang : Yang, ok??

Aku : Jap.. (Pale hotak dok PK wet dalam purse.. sehingget, dua hengget, tiga hengget).. Errmm.. Ok..

Sambil tunggu handset siap

Aku : Sayang, tukar handset ek.. amik yang E5 tu, bagi ayang samsung wave tu ek..

Sayang : hehehhe (senyum ala ala kambing bunting). haiipppp!! ne leyyy!! nie handset bagus nie. tak pernah heng!

Aku : ek elleyy! tak pe tak pe.. da kawen nanti jadi ayang nye gak..

Sayang : tau x pe..

Dan handset pun siap.. bapak lama gilerrr.. macam tu kot perasaan customer aku bila tunggu handset diaorang siap.. Rasa jam bergerk terlalu lambattttt!!!


_____________________________________________

Location : kedai Satay Wak Lan..
Date Dating : Hari yang sama

.......................................................................................................................

Tukang amik order : Nak order pe ek!

Sayang : ermm! Daging 25, ayam 25, soto 2, air barli ais 1, & air (pe tah aku lupa la pulak)

Tukang Amik order : Ok!

Makanan Sampai..

Sayang : Penah nampak tak orang dating makan selamber je depan awek? mseti control2 kan..

Aku : (yea kan je la).. a'ah ek, biasa orang dating kan control control makan..

Sayang : tau xpe..

Bedal bedal bedal bedal & bedal lagi..

Then BALIK RUMAH!!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ACTELI AKU CUMA NAK CAKAP JE 'SAYANG, YES! I DO'..

2 comments:

-KaMi- on March 4, 2011 at 8:49 AM said...

hehheh bes je baca moment akk ni..
lawak pn ada..
heheh yes i do!!!!
heheh

bemymine on March 13, 2011 at 10:13 PM said...

whaha!!! u know la kan.. mengegel 1 bdn weyhh!!!

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting