Thursday, February 17, 2011

Terasa baru semalam aku ....

Posted by bemymine at Thursday, February 17, 2011
Reactions: 
Assalamualaikumm awekz awekz dan pakwekz pakwekz sekelian alam.. wahh!! dasat dasat..


Masa aku mencoret!! wah MENCORET ok! tak nak skema pulak ayat aku nie, aku kat dalam opis yang aman damai tanpa sebarang gangguan lalat & anai anai.. huahuahua...


Sebetulnya, aku teringat zaman zaman aku jadi kanak kanak ribena.. syookk kan.. buat pape pun tak da rasa takot.. Panjat pokok rambutan sampai atas sekali turun pun selamber badak je kan.. Now?? Haraaam! rumah sewa aku yang tingkat 8 pun aku dah gerun ni kan pulak nak panjat pokok, yeaa! memang boleh panjat tapi nak turun tu aku kena tunggu hantu mak limah balik rumah dulu baru aku turun.. huahuaha.. Gayat weyy!

Terasa baru semalam aku pergi main masak masak dekat belakang rumah dengan kawan aku yang aku panggil ADEQ tu.. Macam macam resepi kot aku buat.. Daun pokok sawit masak gulai tempoyak.. haaaaaha!! giler ko, tau pulak aku masak gulai tempoyak.. naa! tipu je.. entah lah pe yang aku & adeq masak pun kami tak tahu.. bahan bahan nye adalah : Daun pokok pape je, ikot suka hati korang, daun bunga bapak aku (memang kena marah la kan), segala jenis putik putik buah & macam2 lagi la bahan tak tercapai dek akal, Chef wan pon tabik lau tengok kita orang masak..

Tapi sekarang bila time nak masak je, aku lari.. hua3x, bukan apa aku takut dapur terbakar je (alasan terbaik aku neh). Setakat nak bagi perut aku makan, lepas lah tapi lau bab nak hidang bagi orang lain makan... memang akan buat seluruh skru dekat lutut aku akan bergegar ibarat orang terkena sawan parking  parkinson.. hua3x..

Terasa baru semalam aku mengakhiri zaman persekolahan. padahal sekarang ni da masuk umur WAJIB MENDIRIKAN MASJID a.k.a KAHWIN la ngookk!! wahahaa... rindu la time2 sekolah, time2 aku belajar nak skip class.. time2 kena denda dekat gelanggang raja lawak opss!! gelanggang serbaguna.. Dan bermacam macam lagi kenangan.. tak nak cerita ok! nanti office aku banjir..



Later aku sambung kat part 2 k.


P/S : sambil update sambil main game kat FB sayang...

1 comments:

-KaMi- on February 18, 2011 at 6:10 AM said...

hehehe..
that memory 2 xleh lpe kak..
sweet sgt..
tang part wajib kwen 2 mmg tol kak.. bila lg??? heheh

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting