Tuesday, March 29, 2011

Teksi Owh Teksi !

Posted by bemymine at Tuesday, March 29, 2011
Reactions: 
Yeehhuuu. Salam 1 malaysia..

Pape je lah kan coz aku sedang mimpi ada orang yg dok baca aku punye entry neh ha. Tak salah berangan kan, FOC kan.. Hohoho..


BTW, seperti sedia maklum aku tiap-tiap hari pergi kerja naik teksi kan. Maklumlah, MISKIN ok takde kereta. Ada aku kisah ke? Kalau aku tak de, teksi teksi tu semua tak de kerja ok! bongkak giler kan aku. LOL!


Sebenarnye, aku nak story sikit sal uncle uncle teksi nie, ada gak pompuan, nak aku panggil makkel ke?? LOL!! *sila lempang aku dgn jarak 500meter ok!*


Apa yang aku dapati *da macam pengulas sukan jerk* Errrk.. Sambung sambung, Apa yang aku dapati uncle uncle teksi nie adalah seorang pemandu yang sangat sangat baguih. Baguih? Apekah? BAGUS la.. Kenapa? Salah satu dari nam ploh sebabnye adalah,"SAMPAI CEPAT KAT OFFICE" walaupun time uncle uncle nie bawak teksi puas aku berzikir dalam kereta, segala jenis doa aku baca, doa makan, doa tengok cermin, doa lintas jalan. Errk ada ke? Pape je la..


Sebenarnye, aku cuma nak bagi tahu pasal pagi tadi je. Sebab entry sal teksi nie aku da buat rasa nye. Lupa lak, maklum lah banyak makan semut itam masak lemak cili boh! ERKK!!


Apakah kejadian itu?? Jeng jeng jeng jeng. PAKCIK TU TERTIDO OK! huh!! Kejadian di trafic light kat area kepong. Dok aku layan pemandangan kat kepong tetiba ada lak yang hon. PoooooNNn pooonnNNnn.. Terkujat aku, ingat kan apa. Rupanye, lampu dah lama hijau dan teksi aku tak jalan jalan lagi. Dan uncle teksi aku tu, ley sedap tido. nasib baik tak berbunyi k.. HUH!

Kesian gak kat uncle tu, dari hasil kajian aku *siap kajian* umur uncle tu dalam 70+ kot. Mungkin uncle tu tak cukup tidur agaknya. Mencari rezeki untuk sesuap nasi. Waahh!! dah macam rancangan BERSAMAMU ok!.. Tetiba uncle tu cakap "sulah talak tahan woo, mau balik tido lepas ini". Kami pun cakap 'yea la uncle, u balik tidur lepas ini tau'. Concern gilerr kan.. Bukan apa, kesian ok!.. Bila dah sampai office, kami siap wat pesanan pihak penaja lagi, kami cakap 'uncle, bawak teksi elok elok tau, balik terus tidur!' . Baik kan kami.. I know la..



Sekadar hiasan






Apa apa pun, jika tiada teksi maka aku tak boleh pergi kerja even ada bas sebab aku tak berapa nak reti naik bak kat KL nie, coz bnyk sangat no U41 la, U22 la, UPM la, Erkk.. heheh!! Senang cakap, Tanpa mereka saya tidak disini!


0 comments:

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting