Tuesday, August 2, 2011

Aku Rindu !!

Posted by bemymine at Tuesday, August 02, 2011
Reactions: 
Assalamualaikum...

Ermmm.. Hari nie dah masuk ramadhan yang ke3.. Tapi so sad sebab aku tak bangun sahur.. Tido mati katanya.. Uwaaaa.. Tapi tak apalah, yang penting sebelum tido aku dah baca niat.. Boleh tahan ke sampai petang nehhhhh!! Harap-harap boleh la.. Aku kan kuat!!!


Duduk dekat bandar metropolitan nie, *metro la sangat, harian metro adalah* aku terlalu rindukan zaman-zaman berbuka puasa dengan family. My family dekat BP, aku dekat KL.. Walaupun tak jauh, setakat naik bas Tranasional tu 3 4 jam dah sampai dah kampung halaman aku. Tapi sebab kekangan kerja, aku terpaksa lupakan niat murni aku tu. Mak dah pesan awal-awal "kak, nanti balik bila dah nak raya je k. Save sikit wet tu".. Opss!! ok mak!!


Aku rindu sangat dekat myfamily, paling rindu bila mak masak ketam masak lemak cili api.. the best ever!! Rindu nak buka puasa bersama-sama.. Rindu nak keliling makanan ramai-ramai. Rindu nak bergurau-gurau, bergosip-gosip. Rindu dengan segala-galanya.. Paling rindu bila dengar mak membebel. Abah?? jenis diam je. Atau lebih tepat lagi, abah tengok kan je perangai anak-anak macam mana, if dah tersasar jauh.. Haaaaaa!! amik kau, bila abah mengamuk!! nauzubillah!!! so i have behave myself.. i have!!


Rindu nak pergi bazar ramadhan, nak beli makanan banyak-banyak then makan sama-sama dekat kedai mamak, tak mamak pun boleh gak.. hahaha.. Rindu nak bukak puasa dengna mybest friends. Tapi dia ....... Just forget it!!!


Paling rindu di antara rindu-rindu yang ada, *selain dari rindu myfamily* adalah berbuka puasa dengan myBF, the one and only.. Iskandar Kairi.. Order makanan tak hengat dunia, tapi nasib baik habis. Almaklum lah, puasa.. So semua makanan nampak sedap dan memberangsangkan je kan.. nafsu!! nafsu!!!


So, pendek tak kata, panjang pun tak.. aku rindu saat-saat aku dekat kampung.. Tapi sabar lah, sebab aku tengah planning nak stay dekat kampung.. Insyaallah.. Planning nak cari kerja dekat sana.. So dekat dengan myfamily, dekat dengan myBF.. Rindu woooo jauh-jauh nie..


Senang kata, AKU RINDU SEMUA!!!

3 comments:

anathira on August 5, 2011 at 1:58 AM said...

kat aku x rindu keeee?????

myazaraByong on August 8, 2011 at 5:31 PM said...

me??me??
hampeh je eh..
xmau belanje cheese tart..wekkk

zaza zainal on August 8, 2011 at 6:37 PM said...

ana : mesti la aku rindu kamoo dan aym percik mu... uhuhuh




sara : kamu juga la.. mesti belanja chese tart n kueh2 yg len k..

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting