Tuesday, January 25, 2011

mengantok tahap 7 petala langit

Posted by bemymine at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!! *orang menguap*

kurang sopan betol anak cik inal neh.. isk isk isk isk...

serius ok! Aku mengantuk tahap tenuk mengawan..

sorry entry kali ni aku terpaksa mengeluarkan kata-kata puitis...

kenapa mengantuk? yea!! saya tidur pukul 4.30am mlm td..

Kenapa tidur pukul 4.30am???

Sebab aku BERGAYUT *bukan bergayut kat pokok tu k*.

Bergayut dengan sapa? Mestila dengan my little pumpkin..

Kami jauh jadi kami mengunakan segala jenis kemudahan teknologi zaman sekarang untuk berhubung...

Sedih kan...

Motif nye... Aku cuma nak bagi tahu, AKU MENGANTOK OK!!





it's all about our MEMORIES

Posted by bemymine at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hello, hello kopi ke nescafe (aku prefer milo)...

Lokasi tulis blog  : erk!! dalam office
perasaan ketika menulis blog : sedikit pening sebab aku tidur pukul 4.30am
Sebab menulis entry ini : saja nak rewind balik kenangan 6tahun yang lepas


Entry yang aku nak membebel kali ni adalah berkenaan dengan PLKN yang aku penah kena paksa dalam rela eh! tak tak, aku g dengan relanya (yea ker!!)  around tahun 2004 *thanks aQma coz ingatkan aku*

Mula-mula bila dapat tahu yang aku kena pergi PLKN nie, perasaan yang tersimpan tersurat tersirat jangan la korang tanya. Tapi korang tak tanya pun aku tetap cakap jugak. huahuahuaua(ketawa baragas).. Perrghhhh!! dapat tau je aku dengan layaknya terpilih pergi kem tu, dalam hati aku berkata "TAK DE ORANG LEN KE YANG NAK SUH G!!" sebab aku paling2 tak suka bercamping.
Kenapa aku cakap CAMPING?? sebab kalau tak silap aku la kan, masa mula2 PLKN nie dibuat, semua peserta2 PLKN kena tidor dalam KHEMAH?? Whatt?? Khemah??? HOMAIGOD!!!

Dalam masa yang sama (sebelum pergi) aku kan sibuk dok berkasih dengan kekasih hati (syyhhh!! ANA, ko senyap2 k). Konon-kononnya tak nak la tinggal kekasih hati lama-lama *mintak penyepak sebab ayat gedik* . 3 bulan tu lama tau. Dalam masa tu juga la, ,mana pernah berjauhan dengan family terchenta lama-lama. Paling lama pun 3H2M tu pun sebab camping kat padang sekolah.. huhuhuu...

Masa yang di tunggu sudah tiba, bulan 12 tahun 2004 (HB aku tak ingat ok), kat dada nie Dup Dap Dup Dap macam nak kena pinang je rasanya *poyo ok*. Memang takot la sebab, nak kena tinggal dengan orang yang kita tak kenal 3 bulan. Bukan masa yang singkat tau, LAAMMA!!

Masa tunggu waktu nak naik bas, aku terperasan 1 awek nie nama dia NURNABILAH SULAIMAN SHAH . Nasib baik dia ada, tanya-tanya dia, rupanya 1 kem dengan aku. NASIBBBBB!!!

RACHADO BAY CAMP I'M COMING!!! *poyo sangat ayat kau*

Ting Tong.. Masa di kem.. Uwaaaaaaaa!!!! Ramainya manusia yang aku tak kenal. Muka-muka semua menakutkan. Bajet aku yang paling comel. Dalam hati berkata 'Tinggi-tinggi betul orang-orang ni' maklumlah aku kan 1 dalam sejuta. Yea!! aku kurang INCH ok!

Pembahagian Group dijalan kan. Aku masuk dalam group C (Charlie). Sesi perkenalan pun bermula..

Hye, aku kecik. Ko? dok mana? sekolah mana? ada abang? *tipu jerk!*

Dari sini lah aku kenal bermacam-macam perangai, dari yang sesopan-sopan ciptaan tuhan sehinggalah seganas-ganas ciptaannya, dari yang sehensem-hensem sehinggalah se tak berapa nak hensem. Dan dari sinilah, aku berkenalan dengan bermacam-macam jenis nama panggilan antaranya :

KEMANG,  :: mula-mula terfikir, ada kena mengena dia dengan laksaman KEMANG?
PAILANG, :: PAILANG tu ape?? SAILANG aku tau la       
APPLE        :: nama nie diberikan sebab muka dia macam apple (korang pilihla nak apple hijau ke merah)
LALAT         :: diberikan sempena TAIK LALAT kat hidung tapi sekarang dah tak de
DORAEMON  :: Maybe dia bulat macam DORAEMON kot

**yang tak kena tag tu, MAAF yea, kadihati, kenang daku dalam ng jadi novel lak entry aku kali ni**
** korang tetap doamu.. Cheewaahh!!**

Macam-macam kejadian berlaku, dari sini juga lah aku kenal erti PERSAHABATAN, KERJASAMA, HORMAT-MENGHORMATI dan yang sewaktu dengan nya.

KORANG AKU RINDU NAK :

~ main simbah-simbah air
~  tido sama sbb aku kan penakot!!
~ mengumpat team2 lain sama-sama
~wat persembahan atas stage walaupun time tu aku tahan nak terkencing sebab takot!!
~ paling kritikal AKU RINDU KORANG LA WEYHH!!!



takat ni je la entry aku ok, sebab my BFF KATEK (dia tak katek pun) da membebel sebab aku lambat nak post!!


next time aku update lak our memory ok ms katek yang tak katek..
Tak sabar nak tunggu gambar2 comel aku time sekolah..
CEPAT SIKIT TAWW!!!

Dari kiri aku : intan, doraemon, lalat, ajue, bella, tak nampak muka, aku lupa name dia, raja,
depan dari kiri aku : apple, aku yang comel, aQma, faz & mira

Budak-budak yang nakal, antaranya, appy, kemang, ayern, bella, intan, bob the pooh, steam, pailang dan lain2..



BUBYEE!!!!!

Wednesday, January 19, 2011

Berperang dengan perasaan sendiri..

Posted by bemymine at Wednesday, January 19, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hello Malaysia,

Aku? Kenapa aku selalu rasa macam ni.. Kadang2 terasa aku nie layak check in kat Tanjung Rambutan *aku siyes ok!!*.. Kenapa? Kenapa aku rasa aku tak boleh wat apa yang aku nak? as long as tak melanggar syarat2 dan peraturan sebagai seorang perempuan & tidak melakukan kesalahan sehingga menyebabkan air muka my family tercalar i think its still ok.. RIGHT!!!..

Hati?? Kesian pada hato sendiri.. Seringkali sedih dengan keadaan sekeliling. Seringkali berkata-kata sendirian yang "AKU SEORANG YANG KUAT", tapi hakikatnya "AKU SEORANG YANG LEMAH". Seringkali berkata "TIDAK, INI KEPUTUSAN AKU", tapi hakikatnya "BUKAN AKU YANG BUAT KEPUTUSAN INI". Seringkali menagis kesedihan bila dimarah, dicaci, diherdik (pernah ok!). Seringkali menjadi hipokrit bila, bibir mengukirkan senyuman sepanjang hari, tapi hakikatnya, HATI menangis sepanjang hari..

Fikiran?? Selalu tak keruan.. Selalu tidak dapat berfikiran yang aku ni berada di paksi yang betul.. Selalu ingin bertindak diluar kawalan, tapi aku tetap berpegang teguh bahawa aku masih anak mak & abah, jadi sebelum berbuat sesuatu fikir pasal mereka..

Kau, Kamu, Mereka??? Penah fikir pasal aku? Kadang2 aku rasa Kau, Kamu, Mereka hanya tahu mencari salah dan tidak pernah bertanya KAMU BAHAGIA HARI INI.. Pernah?? Pernah??? The answer is NO!! NO!! NO!!! hanya mahukan kesempurnaan dari dalam diri ini.. Hakikatnya, aku bukan seorang yang sempurna..

Senyuman yang terukir, lawak2 bodoh yang dibuat kadang kala tidak datang dari hati tapi hanya untuk membahagiakan hati yang sedang kesedihan. Kenapa?? terlalu complicated untuk aku ceritakan.


Dan aku masih berperang dengan perasaan sendiri..

Tuesday, January 18, 2011

Kosong

Posted by bemymine at Tuesday, January 18, 2011
Reactions: 
1 comments Links to this post
Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Ke mana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku
Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari pikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku
 
Hye All,
Kenapa entry aku tajuk KOSONG?? Apa yang kosong?
 
Entah kenapa a few days ni aku terasa sangat kosong, bukan jiwa ya. If jiwa kosong kita penuhkan dengan iman (i'm still not a perfect person ya!).
 
Aku rasa sangat BOSAN!! BOSAN!!! yang teramat sangat. Seperti mahu lari jauh-jauh dari semua ini. Seperti mahu menjerit sepuas-puasnya (biar Tarzan pencen bila dengar aku menjerit). Seperti mahu terjun dari KLCC hingga ke bawah (Bungy Jumping sudah). Seperti mahu makan sebanyak yang mungkin (ko jangan nak berangan, tak sedar diri ke ko punya perut tu tahap kanak-kanak ribena). Seperti mahu melalak (karaoke?? ko berangan la, lau ko audition AF pun, ko belum start bukak mulut, juri dah bagi kad merah suruh kau OUTT!!).
 
**Yea!! Aku terasa sangat KOSONG!!**
 
 
 
 

Tuesday, January 11, 2011

Baju Daging Lady Gaga.. OMG!!!

Posted by bemymine at Tuesday, January 11, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Pembaca pembaca blog sekalian alam... sihat??? opkos la sihat kan..

Mesti korang pelik kan, asal lah aku hari nie rajin lak nak tulis entry banyak banyak ni kan.. Rajin sikit kot!

Now, entry aku pasal Lady Gaga. Sebenarnya aku tak minat pun kat lady gaga nie.. tak tahu lah kenapa kan.. maybe sebab fesyen fesyen dia yang agak keterlaluan @ memang keterlaluan tu.. errmm.. Lu pikir la sendiri k..

Aku ada buka 1 forum ni berkenaan dengan lady gaga punya fesyen tapi aku lebih tertarik dengan entry 'BAJU DAGING LADY GAGA'.. What the  hell.. Daging buat baju. Memang pelik tol si Gaga ni kan..
Daging kan boleh buat burger, rendang daging *mcm raya lak* & macam macam lagi lah.. Tapi minah saleh ni memang seorang yang pelik..

Fesyen baju ni diperagakan masa MTV video music award 2010..

Ni antara 7 fakta berkenaan dengan BAJU DAGING LADY GAGA

1. Baju daging Lady GaGa menggunakan 100% daging asli
Bukan hanya setakat baju semata-mata, namun baik kasut, tas tangan serta crown atau tiara yang dikenakan oleh Lady GaGa dalam acara itu diperbuat daripada daging asli .

2. Baju daging Lady GaGa tidak berbau hamis atau busuk
Mungkin ramai yang menganggap baju daging yang dikenakan oleh Lady GaGa ini mempunyai bau daging yang sangat kuat serta tidak menyenangkan hidung.
Namun, percaya atau tidak, baju daging ini langsung tidak berbau hamis atau pun busuk. Malah, Lady GaGa sendiri memberitahu bahawa bau daripada baju dagingnya itu sangat manis. Orang yang duduk disekeliling Lady GaGa juga memberitahu bahawa baju daging Lady GaGa tidak berbau busuk.

3. Baju daging Lady GaGa ini sangat berat!
Daging memang jauh lebih berat jika dibandingkan dengan kain, apatah lagi bila ia menggunakan 100 peratus daging mentah yang asli. Maka, tidak hairanlah kalau baju daging Lady GaGa ini mencapai berat 22.67 kilogram.

4. Daging mentah di baju Lady GaGa harganya murah
Daging yang digunakan untuk membuat bahan baju Lady Gaga ini ternyata murah saja harganya. Ianya juga bukanlah dari jenis daging Gred A. Inilah yang telah dinyatakan oleh tukang jual daging, Peter Cacioppo.

5. Baju daging ini selesa dipakai!
Pada awalnya, pereka fesyen baju daging ini Franc Fernandez bimbang kalau-kalau baju daging ini akan membuatkan Lady GaGa berasa tidak selesa untuk memakainya. Tapi, Lady GaGa beritahu, itu baju paling nyaman yang dikenakannya pada malam itu.

6. Baju daging Lady GaGa tidak menggunakan bahan pengawet!
Bunyinya macam tidak munasabah. Tapi, hakikatnya, baju daging Lady GaGa ini langsung tidak menggunakan sebarang bahan pengawet untuk menjadikan ia tahan serta tidak berbau.

7. Baju daging Lady GaGa tidak mempuyai darah
Ini satu lagi persoalan yang mungkin boleh mengundang rasa pelik atau hairan pada semua orang. Tapi, kalau diperhatikan betul-betul, memang tidak ada kesan darah yang menitis keluar dari baju daging Lady GaGa. Bak kata Franc, daging yang digunakan untuk membuat baju Lady GaGa ini bukan saja sangat liat dan kuat tetapi juga bersih.

Dan ini adalah gambar baju tersebut... geli- geleman aku..



*nak try x*



Fesyen artis masa AJL25

Posted by bemymine at Tuesday, January 11, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Readers,
Aku bosan kat office ni, aku tak tahu nak buat apa. Bukan tak ada kerja, ada tapi Errrmmm Penyakit 'M' mula menyerang aku...So, Aku update lah Blog aku kan..

Bahang AJL masih hangat diperkatakan. Pemenang AJL25 adalah Ana Rafalli dengan lagu Tolong Ingatkan Aku.. Tahniah.. Sejak lagu Ana Rafalli ni menang, Boleh dikatakan semua status friends aku kat FB adalah ' Tolong Ingatkan Aku'.. Masing-masing mintak tolong diingatkan. Dah tu, aku siapa yang nak ingatkan?? Errrmmm.. Diri sendirilah nampaknya..

Sebenarnya aku tak tengok pun AJL25 sampai habis.. Mata aku ni asyik nak bercinta je lagipun petang tu baru sampai dari kampung kan. For sure la penat..Aku tau result pun dari radio masa aku nak pergi kerja esoknya.. Agak terkejut jugak lah, sebab aku budget my luvly Faizal Tahir yang menanr or My super duper Yuna yang menang..Tup tup tup tup Ana Rafalli, so biarlah... Aku terima keputusan dengan hati yang redha.. Fuyoooo...

Oklah, ni aku nak kongsikan beberapa gambar fesyen artis tanah air yang cantik & pelik sedikit...

Ct ni jangan cakap lah... Cantikk

aku minat gilerr kat baju die & YUNA!!!!

Mia nie chumeell kan, tapi baju die simple sangat la...



11/1/2011 Buat Aku Tersenyum.. Part 2

Posted by bemymine at Tuesday, January 11, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye u ollss, tentu korang cakap aku buang tebiat yang aku post samapi berpart-part kan.. Part 2 ni aku nak tulis pasal aku ada online shopping (biasa la kan, sekarang SEGALA DI HUJUNG JARI ANDA).. Nak beli pape pun boleh. Contahnya, Aksesori Wanita, Pakaian Bayi, Pakaian Wanita jangan cakap la berlambak-lambak, cuma korang click saja dekat mana-mana online shopping yang korang berkenan.. Aku? jangan ditanya soalan itu, menimbun-nimbun aku LIKE.. wahaha...

Hari ini, aku diingat kan oleh 1 online bisness ni yang baju yang aku order tu dah sampai.. yahoo!! sonok sangat.. Oleh sebab aku ni memang seorang yang shoppaholic, so aku pun comfirmkan lah.. Tak lama tu (dalam beberapa minit) dia cakap "Nea, u buy 3pcs i give u discount RM2 per pcs".. walauwehhh!! Mula-mula aku tak nak lah, tapi aku cakap dalam hati "Kecik, cukup untuk bulan nie, pas nie jangan beli lagi"

Aku pun mula tengok album-album baju online shop tu (later aku bg link ya). Banyak la gak yang berkenan, tapi aku masih on budget, budget aku bawah RM100.. So pilih pun pilih aku berkenan la dekat 3pcs baju nie (nanti gak aku upload pic k)..

Total price adalah RM85 (selepas Discount), harga sebelum discount adalah RM91. If korang, nak pilih yang RM91 ke RM85?? whaha.. soklah pelik dari aku kan.. Opkos la korang nak RM85..

Yeahhhh!! esok aku dapat baju tu.. nak pakai time g dating boleh..  huuhuh..





Nice kan..
huhuh..

nie link online shop tu..

11/1/2011 Buat Aku Tersenyum.. Part 1

Posted by bemymine at Tuesday, January 11, 2011
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye Readers, lama sangat tak menulis kat laman sesawang ni.. hhuh!! now dah 2011.. cepat sungguh masa berjalan.. whatever pun, enrty kali ini aku nak cerita pasal 'MY 1ST BRANDED WATCH JENAMA FOSSIL'..

Mesti korang cakap aku KOOOYA kan, pasal jam pun nak kecoh-kecoh.. So, ada aku kisah... huuhuh..

Beberapa bulan lepas my lovely cousin ada bagitahu yang kakak dia nak balik dari Australia (study kat sana), jadi ada beberapa barang yang kakak dia nak let go or shoppingkan dari Aussie.. A few days tu, cousin aku ada la upload gambar barang-barang tu. Tengok punya tengok, aku terus TERBEKENAN la dengan 1 jam nie. Pada aku jam ni sangat STYLO MYLO..huhuh!!
Kebetulan, aku pun memang tengah cari jam tangan. Jadi, bila je aku nampak jam tu, aku teros cak "NAK!! NAK!!".. uhuhuhu.. Macam budak-budak kan.. Jam tu jenama FOSSIL, Original item from Aussie. Korang pergi la check sendiri price jam FOSSIL Ori tu kat Malaysia price dia berapa.. but, sepupu aku jual hanya RM220 sahaja.. Pe ag SAUUUUKKK je la..

Lagi 1, komen punya komen kat gambar jam tu tetiba cousin aku cakap ada 1 seluar Levi's Jean Original dia nak let go, baru pakai sekali.. Korang pun tau la kan harga Levi's Ori berapa kan, but sepupu aku jual kat aku hanya RM35.. SANGAT MURAH & BERBALOI-BALOI..

Reason aku nak seluar lagi :
1) Aku memang susah nak cari seluar
2) Nak ganti balik seluar Levi's aku yang terkenan kotoran sampai tak boleh hilang.
3)Dah lama nak beli seluar Levi's tapi price dia Makkkkk Aiiii.. Dasat!!

Kan total semua adalah RM255 kan, tapi sepupu aku bagi lump sum la RM250 je.. Yang syook nye, boleh bayar 2x.. huhuh.. Macam pepaham je cousin2 aku nie kan..

Later aku upload gambar-gambar jam & seluar tu k.. huhuuh...

Mood :: aku masih tersenyum..







Jangan Jeles k... huhuuhh 
 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting