Tuesday, January 25, 2011

it's all about our MEMORIES

Posted by bemymine at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
Hello, hello kopi ke nescafe (aku prefer milo)...

Lokasi tulis blog  : erk!! dalam office
perasaan ketika menulis blog : sedikit pening sebab aku tidur pukul 4.30am
Sebab menulis entry ini : saja nak rewind balik kenangan 6tahun yang lepas


Entry yang aku nak membebel kali ni adalah berkenaan dengan PLKN yang aku penah kena paksa dalam rela eh! tak tak, aku g dengan relanya (yea ker!!)  around tahun 2004 *thanks aQma coz ingatkan aku*

Mula-mula bila dapat tahu yang aku kena pergi PLKN nie, perasaan yang tersimpan tersurat tersirat jangan la korang tanya. Tapi korang tak tanya pun aku tetap cakap jugak. huahuahuaua(ketawa baragas).. Perrghhhh!! dapat tau je aku dengan layaknya terpilih pergi kem tu, dalam hati aku berkata "TAK DE ORANG LEN KE YANG NAK SUH G!!" sebab aku paling2 tak suka bercamping.
Kenapa aku cakap CAMPING?? sebab kalau tak silap aku la kan, masa mula2 PLKN nie dibuat, semua peserta2 PLKN kena tidor dalam KHEMAH?? Whatt?? Khemah??? HOMAIGOD!!!

Dalam masa yang sama (sebelum pergi) aku kan sibuk dok berkasih dengan kekasih hati (syyhhh!! ANA, ko senyap2 k). Konon-kononnya tak nak la tinggal kekasih hati lama-lama *mintak penyepak sebab ayat gedik* . 3 bulan tu lama tau. Dalam masa tu juga la, ,mana pernah berjauhan dengan family terchenta lama-lama. Paling lama pun 3H2M tu pun sebab camping kat padang sekolah.. huhuhuu...

Masa yang di tunggu sudah tiba, bulan 12 tahun 2004 (HB aku tak ingat ok), kat dada nie Dup Dap Dup Dap macam nak kena pinang je rasanya *poyo ok*. Memang takot la sebab, nak kena tinggal dengan orang yang kita tak kenal 3 bulan. Bukan masa yang singkat tau, LAAMMA!!

Masa tunggu waktu nak naik bas, aku terperasan 1 awek nie nama dia NURNABILAH SULAIMAN SHAH . Nasib baik dia ada, tanya-tanya dia, rupanya 1 kem dengan aku. NASIBBBBB!!!

RACHADO BAY CAMP I'M COMING!!! *poyo sangat ayat kau*

Ting Tong.. Masa di kem.. Uwaaaaaaaa!!!! Ramainya manusia yang aku tak kenal. Muka-muka semua menakutkan. Bajet aku yang paling comel. Dalam hati berkata 'Tinggi-tinggi betul orang-orang ni' maklumlah aku kan 1 dalam sejuta. Yea!! aku kurang INCH ok!

Pembahagian Group dijalan kan. Aku masuk dalam group C (Charlie). Sesi perkenalan pun bermula..

Hye, aku kecik. Ko? dok mana? sekolah mana? ada abang? *tipu jerk!*

Dari sini lah aku kenal bermacam-macam perangai, dari yang sesopan-sopan ciptaan tuhan sehinggalah seganas-ganas ciptaannya, dari yang sehensem-hensem sehinggalah se tak berapa nak hensem. Dan dari sinilah, aku berkenalan dengan bermacam-macam jenis nama panggilan antaranya :

KEMANG,  :: mula-mula terfikir, ada kena mengena dia dengan laksaman KEMANG?
PAILANG, :: PAILANG tu ape?? SAILANG aku tau la       
APPLE        :: nama nie diberikan sebab muka dia macam apple (korang pilihla nak apple hijau ke merah)
LALAT         :: diberikan sempena TAIK LALAT kat hidung tapi sekarang dah tak de
DORAEMON  :: Maybe dia bulat macam DORAEMON kot

**yang tak kena tag tu, MAAF yea, kadihati, kenang daku dalam ng jadi novel lak entry aku kali ni**
** korang tetap doamu.. Cheewaahh!!**

Macam-macam kejadian berlaku, dari sini juga lah aku kenal erti PERSAHABATAN, KERJASAMA, HORMAT-MENGHORMATI dan yang sewaktu dengan nya.

KORANG AKU RINDU NAK :

~ main simbah-simbah air
~  tido sama sbb aku kan penakot!!
~ mengumpat team2 lain sama-sama
~wat persembahan atas stage walaupun time tu aku tahan nak terkencing sebab takot!!
~ paling kritikal AKU RINDU KORANG LA WEYHH!!!



takat ni je la entry aku ok, sebab my BFF KATEK (dia tak katek pun) da membebel sebab aku lambat nak post!!


next time aku update lak our memory ok ms katek yang tak katek..
Tak sabar nak tunggu gambar2 comel aku time sekolah..
CEPAT SIKIT TAWW!!!

Dari kiri aku : intan, doraemon, lalat, ajue, bella, tak nampak muka, aku lupa name dia, raja,
depan dari kiri aku : apple, aku yang comel, aQma, faz & mira

Budak-budak yang nakal, antaranya, appy, kemang, ayern, bella, intan, bob the pooh, steam, pailang dan lain2..



BUBYEE!!!!!

0 comments:

Post a Comment

 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting