Tuesday, February 12, 2013

Officially - Cincin untuk si jari manis

Posted by bemymine at Tuesday, February 12, 2013
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum....


Lama gilak tak hapdet blog yang dah lama bersawang siap ada labah-labah lagi.. Huhahuha... Dah masuk bulan February 2013 baru la nak hapdet blog.. Gaya macam sibuk bebenor aku ni..


Ok lah, tengok kulit album aku ni pun korang dah tahu pasal hape aku nak story morry kan.. Ehem Ehem Ehem... YEAA!! I'm getting maried!!!!!  Hoyeahhh... Over kan.. Hahaha *gelenggelengkepala*..


Sayang (aku bahasakan dia sayang je la ok!) mesej aku, suruh aku balik kampung cari cincin.. Aku baca mesej tu sambil gigilgigil tahu!! Gila kau gila kau gila kau!!!!!!!!


Situasi masa nak pergi  beli cincin..

Sayang  : Nak pergi beli kat mana?

Aku      : Nak cari kat BP Mall, Summit tak nak!! *sebab kat Summit Parade macam tak ada orang shopping je*


Terus pecut kereta pergi BP Mall, tapiiiiiii... mak aikkk tak nak banyak pulak kereta nak masuk BP Mall nie, ada Sale 90% ke? Aiyoyo...

Sayang : Pergi Summit je la, tak ramai orang, senang cari parking, senang jalan, senang segala-galanya..

Aku     : Ok.. *muka masam* #tak suka summit lah!! tp dalam hati je la..


Dalam summit tu semua kedai emas aku pergi dengan sayang, 1st time ni sayang tak membebel bila aku masuk semua kedai, kalau tak Ya Ammmpunn.. Redha! Sampai kat satu kedai tu :-

Situasi dalam Poh Kong ..

Salesgirl  : Miss nak cari apa?

Aku        : Nak cari cincin

Salesgirl  : Tunang or Nikah?

Aku        : Untuk merisik je.. *mata melilau lilau ni, cantik nye gelang tu, cantiknye rantai tu* #blinkblink

Salesgirl  : Jari u saiz ape?

Sayang   : Bagi yang paling kecik..

Aku        :  XYZsdrgkgj@#$%%^ #sabarsabar

Sayang   : Cepat pilih nak yang mana..

Aku       :  Pilih nak yang mana? yang mahal boleh? #klipklipmatakatsayang,

Aku       : Yang ni cantik tak?

Sayang  : Cantik

Aku       : Yang ni?

Sayang   : Cantik

Aku       : Ni?

Sayang  : Ok..


***Tak membantu langsung, bila dah berkenan kat satu design tu saiz pulak tak ada


Salesgirl : Bagi i cincin yang u pakai sekarang, i nak ukur saiz jari u..

Aku       :  *bukak cincin and bagi kat salesgirl tu

Salesgirl :  Waaaah! jari u keciknye, saiz 7 woo...

Aku       : *senyum senyum rusa je kat kaunter tu sambil mata melilau lilau tgk emas emas yang ada..


*** kat kaunter tu je ada 3 bentuk cincin yang aku pilih tp sayangnya kebesarang dgn saiz jari manis aku.. ok pilih lagi.. Sayang kat sebelah aku jadi tukang tengok je... Sampai lah, aku dah naik pening tgk emas emas kat situ aku pun pilih la 1 design yang simple je.. Tapi saiz 9, tp mujur la salesgirl tu cakap boleh kecikkan jadi saiz 8.. Kenapa 8 , kenapa tak 7 sedangkan jari aku saiz 7?


Salesgirl  : Cincin ni kena kecikkan sikit, saiz 7 ngam ngam ketat kat jari u or u nak saiz 8? longgar sikit..

Sayang    : Buat saiz 8, mane tau gemuk nanti kan..

Aku        : XYZ @#$$^&&*^%%!!

Salesgirl  : Tunggu sekejap yea..


***Sambil  tunggu dia kecikkan cincin, aku melilau lilau lagi.. cantik nye ni, cantiknye tu, besaaarr nyee,, perghhh harga dia..

Salesgirl  : Miss, ur cincin dah ready..

Aku        : Thanks #covercover **padahal kemain suka


***Sayang menjalankan tugas sebagai jurubayar untuk aku hari tu..



Nanti aku sambung kisah tragis aku masa majlis merisik tu ok.. Actually tak da majlis pun.. Nanti aku sambung ok!!




 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting