Friday, June 29, 2012

Kabulkan hajat haku!!

Posted by bemymine at Friday, June 29, 2012
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Jeeenggg!! Jenggggg!!!... hahaha... Gilerr ape haku nie? Sakit otak barangkali..


Acteli haku cuma nak bagitahu, siapa boleh kabul kan hajat haku untuk makan PAVLOVA?? Yessss!! Pavlova.. Kenapa pavlova? sebab sebab sebab sebab PAVLOVA CAKE tu sangat comel dengan hirisan buah-buahan diatas cake tu, dengan krim, OMGGGGG!!! *Lapar* :-(


Tajuk entry mcm mintak kena lempang nam ploh nam kali je kan...


Kenapa lah aku takhade bakat untuk baking.. Asal baking je, mesti tak jadikk... Kalo jadik, kompom kompom haku dah terloncat loncat kegumbiraan.. Macam haku buat apam polka dot dot tu.. Loncat habis ok! Sampai abah haku cakap 'Kau gile ke kakak'? Baru dia tahu anak dia mcm mane kan.. huahuaha.. Ampun abah..


Haku sempat menGOOGLE tentang sejarah PAVLOVA.. Nampak tak, nampak tak betapa bersungguh-sungguh nye haku.. Ucapan tahniah pada diri sendiri okehh!!! yeaaa...


Pavlova berkaitan antara dua negara Australia dgn New Zealand.. Haku nak cerita sejarah pavlova lelebih tak boleh la kan sebab masa exam sejarah haku FAILLLL! jadi haku sangatlah tak layak nak cerita pasal sejarah sejarah nie.. Jangan kan sejarah pavlova, sejarah macam mana kampung haku ley dapat nama 'Parit Ulong' pun haku tak tahu inikan pulakkkk si pavlova nie...

Jadi sebagai langkah keselamatan agar sejarah pavlova nie tak tercemar akibat bebelan haku, nie aku ada attach sejarah pavlova yang aku rembat daripada En.Google

hasil nukilan En.Google


Dan sebagai penutup bebelan haku, aku bagi korang tatap gambar gambar yang buat korang punya ayaq liuq lelehhhhhhhhhh!!!! *aku dah lapar sebenarnya*


Fuuhhhh!! leleh lelehhhhhhh....


boleh buat haku batal puas cenggini **cehh, mcm puas lak kau kecik**




Gilakkk gilaakkk.... 


Jadi, moral of the story, siapa pandai buat silalah buatkan untuk haku okehh.. Haku bayaq hang lebih punyaaaaaaaaaa!!



Thursday, June 28, 2012

model tak cukup inci!

Posted by bemymine at Thursday, June 28, 2012
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...


Dah lama gila haku tak membebel dekat blog kesayangan aku nie.. Kuat membebel okeh haku nie.. Siapa dah tahu tu, diam diam sudah..


Sebenarnya, idea haku tak keluar malam nie nak membebel.. Tapi haku banyak gilaaaaaaak story story story nak story.. *faham faham sudah la yea ayat haku yang agak mabuk nie*


Anyway, i thing by this month haku ada buat sessi photography.. Untuk apa, hanya orang orang tertentu saja yang tahu.. Gilaaakkk batak la haku posing kan.. Macam macam gaya ada.. Haku ingat kan 'Posing + snap + done".. TAAAAAAPIIIIIII ya ampun.. Payah gilakkkk la...  Tu la, sape suruh kau berangan nak jadi model... Kau sedar tak yang kau tu TAK CUKUP INCI!! Tolong lah sedar..


So, korang layan lah gambar gambar time haku buat photoshoot nie okeh.. Nak gelak, sila gelak dalam hati.. jangan gelak kuat kuat nanti haku touching okeh...



Heel nie lah yang buat haku nampak lebih tinggi daripada biasa..


Haku dah bagi amaran dekat photographer tu utk bagi aku nampak tinggi 


 ** Bajet pandai posing je nie**


 **GIlakk poyo**


 **nampak tinggi tak? nampak tak??!!**


 ** gedikkk nye hakuuuu**


 Aku dangan budak nie sama sama comel kan.. hahahha... Pengsan jap..


yang nie aku pelik gaya ape.. Freestyle kot... 


 auuuuu chakk... sila lempang k, sebab bajet comel...


 Haku suka yang ni.. Gilakkk perasan la haku nie..


seksa tahu bari kat rumput nie.. gilakk tajam punya rumput 


saje nak promote kasut baru.. 


Ok!! dah habiss... peeeenattt banget deehhh...


Dah puas jamu selera.. Ehh!! jamu mata.. Gilakkk pyos kan haku.. i knoww... but, whos care?? Hade haku kesyahhhhh????


Sampai ketemu dilain masa... Assalamualaikum...
 

kecik membebel Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting